Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2020.08.10.

Koronavírus? Tumultuózus jelenetek a nyugat-európai strandokon

Volt ahol verekedés tört ki, másutt a helyi lakosok becsmérelni kezdték és megpróbálták elüldözni a tömegesen érkező strandolókat. Mindenki a koronavírus járvány újbóli fellobbanásától tart.

Hiába a kilátásba helyezett borsos bírságok, hiába a szép szó, hiába kérlelik a politikusok és a járványügyi szakemberek a tengerpartokat, strandokat elözönlő briteket. Kötelező távolságtartás? Ugyan már! Egymás hegyén-hátán tolonganak nem egyszer sörös dobozzal a kezükben. Az elmúlt napon mért 37,5 Celsius fokos hőmérséklet (minden idők harmadik legmelegebb augusztusi napja) és a hűvös tengervíz csalogatása felülír mindenféle óvatosságot és józanságot. Pedig volt ahol a helybéliek útzárral, sőt verbális inzultusokkal próbálják távol tartani a tengerpartokat elözönlő városlakókat, hiába.

Több politikus sürgette a rendőrségi ügyekért felelős belügyi államtitkárt hogy vezényeljen ki rendőri alakulatokat a strandoló tömeg hazaküldésére.

Hiába figyelmeztetik folyamatosan a lakosságot, a hőhullám miatt továbbra is szinte mindenki a vízpartok felé tart. A tengerparton akkora a zsúfoltság, hogy ha valaki meg is próbálna betartani az egyébként nyilvános helyen kötelező 6 láb, vagyis közel 2 méternyi távolságot másoktól akkor sincs rá gyakorlatilag semmiféle módja. Jó, ha 30-40 centire képesek egymástól mozogni az egyes emberek. Vagyis, ha valaki fertőzött a koronavírussal, jó eséllyel több száz embert is megfertőzhet! Nagy-Britanniát sújtotta leginkább Európában a koronavírus okozta járvány több mint 328 ezer esettel és 45 600 halálos áldozattal.
Napok óta tart a kánikula Belgiumban is, emiatt a hétvégén rengetegen voltak a belga strandokon. A nagy tömegben verekedés tört ki, rendőrök is megsérültek, emiatt a belga tengerpart három népszerű városa, Oostende, Knokke és Blankenberge vezetése úgy döntött, hogy vasárnaptól nem engedi területére lépni az egy napra érkező fürdőzőket.
Blankenbergében szombat délután tömegverekedés tört ki a strandolók között, az ok egyelőre még tisztázatlan – írja a V4NA. A beszámolók szerint éppen dagály volt, így kevesebb lett a hely a strandon, az embereknek helyet kellett váltaniuk, és néhányaknak el is kellett menni. Egy társaság azonban nem akarta ezt megtenni, ráadásul hangosak is voltak, és agresszívé váltak. Pillanatok alatt kitört a strandon a tömegverekedés, az emberek különböző tárgyakat dobáltak egymásra és a kiérkező rendőrökre is. Az eset során körülbelül 12 embert tartóztattak le, négy rendőr pedig megsérült. A történtek után Blankenberge polgármestere, Daphné Dumery bejelentette, hogy vasárnaptól kezdődően nem érkezhetnek egy napra turisták a városba. Ezenfelül a rendőrség ellenőrizni fogja a beérkező vonatokat is, amiket korlátozni is fognak. Akinek nincs alapos indoka a városba való érkezéshez, ám mégis odamegy, arra pénzbüntetés vár. Knokke önkormányzatának közleménye szerint, aki a településekre kíván utazni, igazolnia kell, hogy jogosult a belépésre. Arra hivatkoztak, hogy „kényszerűségből hozták meg a drasztikus intézkedéseket”, a közbiztonság szavatolása érdekében. Oostende önkormányzata vasárnap arra szólította fel az SNCB belga vasúti társaságot, hogy ne indítson további vonatokat a városba, ugyanis délelőtt 11 órától nem fogad és nem indít szerelvényeket, vasútállomását pedig az esti órákig bezárta. A három város vezetése arra kérte az illetékes hatóságokat, hogy gyorsított eljárások keretében, szigorú büntetéseket szabjanak ki a szabályoknak nem engedelmeskedő turistákkal szemben. Sajtóbeszámolók szerint a kocsisorok hatalmas dugókat eredményeznek, a rendőrségnek már több összetűzés alkalmával kellett beavatkoznia. Belgiumban több napja tart a kánikula, augusztus 8-án szombaton például 35,9 fokot mértek. Ezért az emberek a strandra akarnak menni, mindenkitől azt kérik azonban, hogy keresse fel a kevésbé népszerű strandokat, ahol nincsenek tömegek. Franciaországban, Étampes-ban – Párizs egyik elővárosában -, ahol szintén napok óta tartott a hőség, néhány nappal ezelőtt hasonló tömegverekedés történt. Több mint száz, illegális bevándorló a strandoló emberek szeme láttára verte kegyetlenül egymást, a rendőrség több mint egy óra elteltével tudta szétválasztani a verekedőket, könnygáz segítségével. Több fiatalt letartóztattak. A koronavírus-járvány helyzet is romlik Belgiumban A belga nemzeti közegészségügyi intézet vasárnap közzétett jelentése szerint az elmúlt egy hét átlagát tekintve naponta 564,4 ember esetében bizonyult pozitívnak a koronavírusteszt Belgiumban, ami enyhe, 19 százalékos növekedést jelent az azt megelőző hét adataihoz képest. Amíg százezer főre két hete átlagosan 44,3 fertőzött jutott az országban, addig a hét elején ez a mutató 51,2-re, vasárnapra 63,3-ra emelkedett.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tizenöt méteres óriáskígyó tartotta rettegésben Indiát

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

Micsoda fotó! Menyasszony lett Liptai Claudia kislányából, Pankából

hirtv.hu

Hídpénzbotrány: Kiderült, hol landolhatott a Lánchíd-felújításból „kiszedett” másfélmilliárd forint

metropol.hu

Most kaptuk: balesetet szenvedett az utasokkal teli 4-6-os villamos, nagy a baj

vg.hu

Hadijelentés: megtorolták az ukrán támadásokat az oroszok

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

travelo.hu

Visszanyerte szabadságát a meglőtt gólya

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

POLITIK

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

POLITIK

Újabb súlyos orosz támadások Ukrajna ellen

POLITIK

Izrael rakétákat lőtt ki Iránra