Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2020.05.13.

Koronavírus: Meghalt az a vasúti alkalmazott, akit leköpött egy fertőzött férfi

Az eset Londonban történt a Victoria pályaudvaron, március 22-én. Egy fertőzött férfi minden további nélkül leköpött két vasúti alkalmazottat.

Egy vasúti jegyárusító alkalmazott halt meg Londonban, koronavírus fertőzés következtében, miután még márciusban a pályaudvaron egy másik munkatársával együtt leköpte őket egy fertőzött férfi.

A 47 éves Belly Mujinga nagyon hamar belázasodott, köhögni kezdett és légzési nehézségekkel küzdött, miután egyik munkatársával együtt egy furcsa és előzmények nélküli inzultus áldozata lett.

Napokkal ezután mindketten a koronavírus fertőzés jellegzetes tüneteit mutatták. Ezután a Brit Közlekedési Rendőrség elfogatási parancsot adott ki a két vasúti alkalmazottat megfertőző, őket leköpő férfi ellen, akit azonban mindmáig nem találtak meg.

Az áldozat, Belly Mujinga férje Lusamba Gode Katalay így idézte fel a történteket.

„A férfi a pályaudvaron odalépett a feleségemhez és a kolléganőjéhez. Azt kérdezte, hogy mit keresnek a Victoria pályaudvaron. Miután megmondták neki, hogy itt dolgoznak és szolgálatban vannak, szó nélkül leköpte őket.”

Az eset még március 22-én délután történt. Az asszony kevesebb, mint 2 hét alatt annyira rossz állapotban került kórházba, hogy azonnal lélegeztető gépre kellett tenni. Ezután viszont 3 nappal váratlanul elhunyt.

A brit miniszterelnök szóvivője külön megemlékezett a tragédiáról és elfogadhatatlannak, tűrhetetlennek nevezte a történteket.

A férj, felidézve a fájdalmas tragédiát elmondta a brit médiában, hogy már csak egy videochat keretében tudott néhány szót váltani a feleségével, aki gyakorlatilag már nem volt képes beszélni.

„Abban reménykedtem a 11 éves lányunkkal együtt, hogy talán végigalussza az éjszakát, de aztán reggel az orvos hívott bennünket, hogy meghalt.”

A vasutasok szakszervezete Nagy-Britanniában külön közleményt adott ki a tragédiával kapcsolatban, azt sürgetve, hogy a frontvonalban dolgozó, az utasokkal közvetlenül érintkező vasúti alkalmazottak kapjanak ugyanolyan védőfelszerelést, mint a kórházi dolgozók.

A legutóbbi statisztikák szerint csak Londonban 42 vasúti alkalmazott halt meg eddig koronavírus fertőzés következtében.

Idehaza? A MÁV a nemzetközi járatokon szolgálatot teljesítő jegyvizsgálók és utaskísérő személyzet részére már március elején 1600 darab orvosi szájmaszkot, gumikesztyűt és kézfertőtlenítő gélt tartalmazó egységcsomagot osztott ki. A vasúttársaság szakemberei a Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. orvosainak segítségével meghatározták az érintett munkakörök listáját és az ahhoz tartozó létszámot, a koronavírus elleni védekezéshez használatos cikkeket és a kezdőcsomagba készített mennyiségeket. Kiosztották a nemzetközi vonatokon szolgálatot teljesítő, az utasokkal közvetlenül kapcsolatba kerülő közel ötszáz vasutasnak azt az egészségügyi egységcsomagot, ami többek között orvosi szájmaszkot, kézfertőtlenítő gélt, fertőtlenítő hatású kendőt, gumikesztyűt tartalmaz. 1600 egységcsomagot szállítottak ki minden olyan igazgatóságra, ahonnan nemzetközi járatok indulnak. A vasúttársaság a különböző vírusok és betegségek terjedése ellen általános gyakorlata szerint naponta többször végeztet tisztítást, amelynek során fertőtleníti a személykocsik ajtónyitóit, kilincseit és fogantyúit, valamint a mosdókat, WC-ket. A MÁV-START a tisztítást eddig is folyamatosan felügyelte, ezt a műveletet minden egyes takarítás ellenőrzése során kiemelten kezelik. A kocsik tisztítása során felületi fertőtlenítőszert alkalmaznak, a nemzetközi járatok esetében a folyékony szappan adagolókat pedig azok műszaki kialakításától függően fertőtlenítő hatású kéztisztító szerrel töltik fel. A Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. a vasutasok és kiemelten a nemzetközi vonatokon szolgálatot teljesítő munkavállalók részére részletes tájékoztató dokumentumot állított össze a koronavírusról, annak terjedéséről, a klinikai tünetekről, a megelőzés és a tisztítás, takarítás módjáról és a szájmaszk használatáról, valamint olyan plakátokat küldött ki, amelyeken az alapos, hatékony, kézmosás módját ismertetik. A MÁV és Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. állandó kapcsolatot tart a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzzsel, az egészségügyi hatósággal, és iránymutatásuk alapján jár el az állomásokon és a vonatokon, biztosítva a szükséges feltételeket.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb hírek érkeztek Nagy Grófo sírjának feltöréséről

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

magyarnemzet.hu

Meghalt Ferich Balázs, a Supermanagement társalapítója, Azahriah menedzsere

life.hu

Friss fotó készült Diana hercegné végső nyughelyéről: különleges pillanatban örökítették meg

magyarnemzet.hu

Klopp egy játékost emleget, ő lehetett volna a siker kulcsa?

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Újabb súlyos orosz támadások Ukrajna ellen

POLITIK

Izrael rakétákat lőtt ki Iránra

POLITIK

A Mészáros-csoport megvásárolta a híres babaáruház-láncot

POLITIK

Honvédelmi miniszter: Nincs NATO a nemzeti haderők nélkül