RIPOSTER

Durva, de hasznos lehet: Játékboltokban a koronavírus

Nem lehet könnyű helyzetben az a szülő, aki egy hét év körüli gyerkőcnek akarja elmagyarázni, mi is az a koronavírus és hogyan kell védekezni ellene.
  • Szerző: Buster

Szerencsére egyre több szülő dönt úgy, hogy gyermekének is beadatja a koronavírus ellni vakcinát. Ugyanakkor egy anyuka vagy egy apuka nincs könnyű helyzetben, ha el kell magyaráznia a lurkónak, hogy miért is van erre szükség.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Science Photo Library

Tény, hogy a nyájimmunitás eléréséhez, vagyis ahhoz, hogy gyakorlatilag eltűnjön a koronavírus, elengedhetetlen a gyermekek minél nagyobb arányú átoltottsága. De mit is mondjunk a gyereknek, mi ez az egész? Nos, talán erre lehet megoldás az a társasjáték, ami az ígéret szerint játékos formában segít megértetni a kisebbeknek is, hogy mennyire fontos is a megelőzés és a védekezés.

 

Viselkedj felelősségteljesen a járvány idején is! A Corona támadás egy könnyen megtanulható oktató társasjáték 4 fő számára. A játék lényege, hogy a táblán végighaladva tejesítsd a világjárványt féken tartó intézkedéseket. Dobj a kockával és tudd meg, mi lesz a következő feladatod! A kézfertőtlenítéstől a tesztelésen át, akár a karanténba vonulás is megtörténhet veled a játék során. Légy tudatos állampolgár és tartsd be a szabályokat! A mezőn ötféle szín található: sárga, piros, zöld, fehér és kék, ezek alapján húzhatsz a kártyák közül. Ha a sárga mezőre lépsz, gyalog bábudat le kell cserélned egy csontvázra és azonnal az orvosi rendelőbe kell menned tesztelésre. A játék gyakorlatias módon tanítja meg, hogy mire kell odafigyelni a vírusos időszak alatt.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ellenállhatatlan tiramisu receptek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?