Létrehozva: 2020.04.20.

Koronavírus-járvány: Ez a helyzet most a világban

Nem lanyhul az új koronavírus-járvány. 68 új fertőzöttet azonosítottak és 10 újabb halálos áldozat is van hazánkban. A világ többi országából sem érkeztek jó hírek.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1984 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 10 idős krónikus beteg. Ezzel 199 főre emelkedett az elhunytak száma, 267-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 811 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 60-an vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

Fotó: MTI

A világban is tovább emelkedett az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma, hétfőre már 2 404 021-en betegedtek meg, míg a halottak száma elérte a 165 227-et, és 624 698-an gyógyultak meg a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint.

Egyesült Államok

Az Egyesült Államokban folyamatosan emelkedik a fertőzöttek és a járványban elhunytak száma, 764 265 vírusfertőzöttet és 40 565-et halottat regisztráltak, 71 012-en felépültek.

Andrew Cuomo, New York állam kormányzója vasárnap este azt mondta, hogy a járvány elleni harcnak még csak a közepén járnak. „A szörnyű járvány ismét támadhat, ha túl korán nyitjuk meg az államot” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a járvány csúcspontján túljutottak, a járványgörbe leszállóban van. Leszögezte, hogy az újraindítást az egészségügyi helyzet alakulásához kell igazítani.

Spanyolország

Európában, bár a halálos áldozatok száma már meghaladta a százezret, Spanyolországban lassult a megbetegedések üteme, hétfőn 198 674 volt a fertőzöttek száma, míg az elhunytaké 20 453, a gyógyultaké pedig 77 357.

A napi jelentésből egyelőre hiányoznak az idősotthonokban és szociális intézményekben megfertőződöttek, illetve elhunytak adatai, amelyek becslések szerint ez akár több ezerrel is növelheti a halálesetek számát.

Olaszország

Olaszországban 178 972 volt a diagnosztizált fertőzöttek száma, a halottaké 23 660, a járványból 47 055-en épültek fel.

Franciaország

Franciaországban, ahol csütörtökön tetőzött a járvány, 154 098 volt a fertőzöttek száma, az összesített halottak száma közelít a húszezerhez, 19 744 volt hétfő reggel. A franciák valószínűleg még hosszú ideig nem élhetnek úgy, mint korábban – mondta vasárnap Edouard Philippe miniszterelnök. Az egészségügyi válság még nem ért véget – tette hozzá. „A járvánnyal szemben győzelemre állunk, a helyzet lassan és fokozatosan, de biztosan javul” – mondta, miután a kórházi betegek száma immáron ötödik napja csökkent.

Németország

Németországban 141 672 igazolt fertőzöttet tartottak nyilván, az elmúlt 24 órában számuk 1775-el növekedett, 110-en haltak meg , a halálos áldozatok száma elérte a 4404-et.

Nagy-Britannia

Nagy-Britanniában hétfőre 121 173-ra emelkedett a megbetegedettek száma, és 16 060-an haltak meg.

Belgium

Belgiumban hétfő reggelre elérte a 5683-at a halálesetek száma, a vírus terjedése továbbra is töretlen, a fertőzések száma 38 496 volt.

Oroszország

Oroszországban 42 853 volt a fertőzöttek száma, 361 a halottaké, 329-en gyógyultak fel a kórból.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjük a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő dolog derült ki Ukrajnáról, erre nem gondolt senki

origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

borsonline.hu

Most kiderült: Ez a 4 csillagjegy a legjobb feleség

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

hirtv.hu

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

origo.hu

Az operatőrét agyonlövő Alec Baldwin rátámadt egy nőre, aki gyilkosnak nevezte - videó

astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

ripost.hu

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

ripost.hu

Akik nem ismernek félelmet: ez a 3 csillagjegy a legbátrabb mind közül

ripost.hu

Azt hitték, hogy csak lusta a tesi órákon, kiderült, hogy rákos a magyar lány

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Már a héten megindulhatnak az új fegyverszállítások Ukrajnába

POLITIK

CPAC-Hungary: A békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

POLITIK

Az amerikai tankok 16 százalékát már kilőtték az oroszok

POLITIK

A DK, Karácsonyék és Magyar Péter mögött ugyanaz a cég áll