KÜLFÖLD

Itt a bizonyíték! Kiderült, mi történt a hálószobákban a karantén idején

A koronavírus-járványnak van egy pozitív hozadéka is. A statisztikák és a klinikák is alátámasztják a járvány alatt végbement csodákat.
  • Szerző: Ripost

Már a járvány kitörésekor sokan viccelődtek azzal, hogy a kényszerű bezárásoknak az lesz a következménye, hogy megnő a születések száma.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az már bizonyított, hogy nehéz helyzetekben megnő a kedv a gyermekvállalásra. Bébibumm volt a korábbi pandémiák, természeti katasztrófák és a háborúk után is. Sőt, a 2001. szeptember 11-i terrortámadás, a pusztító hurrikánok vagy a 2004-es cunami után is emelkedtek a születési számok.

A koronavírus-járvány bébibumm hatását világszinten még nem igazolták, de a legfrissebb romániai adatok már mutatják a növekedést – írja a Főtér.ro

koronavírus-járvány bébibumm

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

2021. márciusában 13 606 újszülött jött a világra, 1749-cel több, mint az előző év márciusában. A következő hónapokban ráadásul még több születés várható, a legtöbb baba júliusban és augusztusban fog érkezni.

A tavalyi, romániai történelmi mélypont után ez kész csodának számít.

A születésszámok mellett a szülészeti klinikák is alátámasztják a koronavírus-járvány bébibumm hatását. Az elmúlt négy hónapban a szokásosnál több nő fordult hozzájuk, elsősorban 25-39 év közötti, városi környezetben élő nők, akik első gyermeküket várják. Köztük sok olyan van, aki már 7-8 éve együtt van a párjával, de korábban nem fontolgatták a gyerekvállalást.

Justin Lehmiller szexuálpszichológus The Psychology of Human Sexuality (Az emberi szexualitás pszichológiája) című könyvében is írja: emberként hajlamosak vagyunk változtatni a viselkedésünkön, a dolgokhoz való hozzáállásunkon, amikor a körülmények emlékeztetnek minket a halandóságunkra. Kutatásainak eredményei szerint gyakori megküzdési mechanizmus, hogy aktívabb szexuális viselkedést vált ki a halállal való szembesülés.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?