KÜLFÖLD

Miközben a maszkviselés szabályainak lazítására várunk, addig karanténszigorról értkezett hír Oroszországból

Aggasztó hírek érkeztek...
  • Szerző: Ripost

Miközben órákon belül elérhetjük az 5,5 millió koronavírus ellen beoltottak számát, ami újabb enyhítéseket hoz magával – többek közt a maszkviselés terén és második napja nincs koronavírusos halálozás Magyarországon, addig Oroszországban az elmúlt egy nap alatt 679-en haltak meg a Covid-19 betegség szövődményeinek következtében. A pénteki hivatalos adatok szerint ez a legmagasabb napi veszteségszám a járvány kezdete óta az oroszoknál.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az orosz operatív törzs kedden 652, szerdán 669, csütörtökön pedig 672 halottról számolt be, ami szintén abszolút rekord volt.
Az igazolt új fertőzöttek száma 23 218-cal 5 561 360-ra emelkedett. A napi növekmény országos szinten 0,42 százalék volt, az új esetek 13,2 százaléka volt tünetmentes. Az aktív fertőzöttek száma 389 277-re, a halálos áldozatoké 136 565-re, a felépülteké pedig 18 197-tel 5 035 518-ra emelkedett.
Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 150,7 millió, csütörtökön pedig 605 000 laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával jelenleg 839 648 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Képünk illusztráció (Fotó: pixabay.com)

Anasztaszija Rakova, Moszkva szociális ügyekért felelős polgármester-helyettese egy konferencián azt ígérte, hogy a fővárosi hatóságok mindent el fognak követni egy újabb karantén elkerülése végett. Bejelentette, hogy az orosz fővárosban mindenki köteles lesz önkéntes karanténba vonulni, akinél akut vírusos légúti megbetegedést mutatnak ki. Az érintetteknek mindaddig otthon kell maradniuk, amíg meg nem kapják PCR-tesztjük és antitest-gyorstesztjük eredményét.
Anna Popova tisztifőorvos azt mondta, hogy Moszkvában a koronavírus előfordulása háromszorosa az országos mutatónak.
Gyenyisz Loginov, az első orosz vakcinát kidolgozó Gamaleja Intézet igazgatóhelyettese korábban kijelentette, hogy a Szputnyik V hatékonysága 90 százalékos az új koronavírus delta változatával szemben.
Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azt a törvényt, amely lehetővé teszi, hogy a kötelező egészségbiztosítási program keretében magán- és minisztériumi intézetek is ingyenes vakcinációt végezzenek. A dokumentumot pénteken tették közzé a jogi közlemények hivatalos internetes portálján.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legjobb töltött káposzta receptek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?