Létrehozva: 2020.07.02.

Koronavírus: a szexéhes alkalmazottak miatt járványgóc alakult ki egy ausztrál karanténhotelben!

Egy hotel biztonsági őrei nem tudták kordában tartani a hormonjaikat, fél Melbourne-t lezárták miattuk.

Az ausztrál járványügyi hatóságok nyomozást indítottak egy melbournei karanténhotel alkalmazottai ellen, ugyanis a gyanú szerint többük is szexuális kapcsolatot létesített az elzárt személyekkel – írja a CNN.

Ausztrália második legnépesebb városa, Melbourne 10 külső kerületét még a múlt hét közepén vesztegzár alá helyezték, miután a 64 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a környéken. A korlátozások értelmében az emberek alapvető cikkek vásárlása, edzés, munkába és iskolába járás céljából hagyhatják el egyedül az otthonaikat. A kijárási korlátozás betartását a rendőrség és a hadsereg is felügyeli. Daniel Andrews, Victoria állam kormányfője bejelentette, hogy a szabályszegők pénzbüntetésre számíthatnak.

Az újonnan regisztrált fertőzöttek kontaktkutatása során kiderült, hogy a többségük a melbourni Stamford Plaza szállodához köthető, ami karanténhotelként funkcionált az elmúlt hetekben, azaz a külföldről érkezett személyeknek itt kellett kivárnia a vírus lefutásának két hetes időtartamát. A járványügyi hatóságok feltételezés szerint a szálloda azért válhatott járványgóccá, mert a biztonsági őrök közül többen is aktív szexuális életet éltek az elzárt személyekkel, sőt, kvázi vetésforgóban bújtak ágyba egymással.

Daniel Andrews elfogadhatatlannak nevezte az esetet, és arra utasította a hatóságokat, hogy alaposan vizsgálják ki a történteket. A kormányfő szerint, ha a hotel alkalmazottai tényleg azt tették, amivel vádolják őket, akkor a jog teljes szigorával kell megbüntetni őket.

Ausztrália más államaiból egyébként viszonylag kevés fertőzöttet jelentettek a járvány kirobbanása óta. A 24,5 milliós országban eddig mintegy 7700 fertőzöttet és 104 halálesetet regisztráltak a Covid-19-betegség következtében.

  • Ausztráliában a kormányzat háromlépcsős terv keretében július közepéig eltávolítaná a járványügyi korlátozások nagyobb részét, miután a koronavírus fertőzést nagyrészt ellenőrzés alatt tartják az országban.
  • A legnépesebb ausztrál államban, New South Wales-ben egyszerre immár 50 fő étkezhet a kávézókban vagy éttermekben, míg egy temetésen 20 fő vehet részt, korábban ezt tíz főben korlátozták.
  • A művészeti galériák, a múzeumok és a könyvtárak szintén újra megnyílhatnak. A nyilvános tereket több hónap után először nyitották meg, a hatóságok szerint korlátozni fogják az egy helyen tartózkodó személyek maximális számát, így próbálva elkerülni a fertőzések második hullámát.
  • Ugyanakkor Ausztráliában két hónapja nem volt annyi új fertőzött, mint az elmúlt 24 órában. A legfertőzöttebb állam Victoria, ahol már egyes korlátozó intézkedések visszaépítéséről gondolkodnak.

    Ausztrália második legnagyobb állama a szociális távolságtartási szabályok visszaállításán gondolkodik, miután az országban két hónapja nem látott mennyiségű új beteget találtak – írja a Reuters.

    A hatmilliós Victoria állam 75, Ausztrália pedig 84 esetet jelentett az elmúlt 24 órában, ez április 11. óta a legmagasabb szám. Összesen nagyjából 7800 beteg is 104 haláleset volt az országban eddig, de mivel az elmúlt hetekben 20 alatt volt az új esetek száma, így megnőtt a félelem egy második járványhullámtól.

    A helyzetre válaszul Victoria fokozta a teszteléseket, és az állam vezető egészségügyi tisztségviselője szerint az állam a korlátozások visszaépítését fontolgatja.

    Victoriában májusban elkezdték feloldani az előző hónapban bevezetett intézkedéseket, amelyeknek július végével kellett volna majdnem teljesen megszűnniük. Az intézkedések része volt az éttermek és kávézók bezárása (csak elvitelre teljesíthettek rendeléseket), az iskolák bezárása és a sportesemények felfüggesztése.

    Az ausztrál gazdaság 30 éve nem látott recesszióba süllyed, a munkanélküliség 7,1%-ra ugrott.

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

    origo.hu

    Már ez a nagyhatalom is a harmadik világháborúra készül

    mindmegette.hu

    Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

    mandiner.hu

    Ukrajnában szavaztak a magyarokról – lesújtó a végeredmény

    ripost.hu

    Idő előtt kiderült a Házasság első látásra egyik párjának döntése

    hirtv.hu

    Bayer Zsolt: Ide hallgass, te Magyar Péter!

    origo.hu

    Pénzt lehet keresni a tilosban parkolók bejelentésével

    travelo.hu

    Hamarosan ennél az elbűvölő olasz tónál is fizetnünk kell, ha látni akarjuk

    videa.hu

    Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

    ripost.hu

    Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

    ripost.hu

    Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    POLITIK

    Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

    POLITIK

    Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

    POLITIK

    Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

    POLITIK

    Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

    POLITIK

    Honvédelmi miniszter: Nincs NATO a nemzeti haderők nélkül

    POLITIK

    Az oltásellenesség mindannyiunk biztonságát veszélyezteti

    POLITIK

    Az európaiak elégedetlenek Brüsszellel és békét akarnak

    POLITIK

    Zelenszkij beismerte, Amerika nélkül nincs esélyük