KÜLFÖLD

Koronavírus: a szexéhes alkalmazottak miatt járványgóc alakult ki egy ausztrál karanténhotelben!

Egy hotel biztonsági őrei nem tudták kordában tartani a hormonjaikat, fél Melbourne-t lezárták miattuk.

Az ausztrál járványügyi hatóságok nyomozást indítottak egy melbournei karanténhotel alkalmazottai ellen, ugyanis a gyanú szerint többük is szexuális kapcsolatot létesített az elzárt személyekkel – írja a CNN.

Ausztrália második legnépesebb városa, Melbourne 10 külső kerületét még a múlt hét közepén vesztegzár alá helyezték, miután a 64 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a környéken. A korlátozások értelmében az emberek alapvető cikkek vásárlása, edzés, munkába és iskolába járás céljából hagyhatják el egyedül az otthonaikat. A kijárási korlátozás betartását a rendőrség és a hadsereg is felügyeli. Daniel Andrews, Victoria állam kormányfője bejelentette, hogy a szabályszegők pénzbüntetésre számíthatnak.

Az újonnan regisztrált fertőzöttek kontaktkutatása során kiderült, hogy a többségük a melbourni Stamford Plaza szállodához köthető, ami karanténhotelként funkcionált az elmúlt hetekben, azaz a külföldről érkezett személyeknek itt kellett kivárnia a vírus lefutásának két hetes időtartamát. A járványügyi hatóságok feltételezés szerint a szálloda azért válhatott járványgóccá, mert a biztonsági őrök közül többen is aktív szexuális életet éltek az elzárt személyekkel, sőt, kvázi vetésforgóban bújtak ágyba egymással.

Daniel Andrews elfogadhatatlannak nevezte az esetet, és arra utasította a hatóságokat, hogy alaposan vizsgálják ki a történteket. A kormányfő szerint, ha a hotel alkalmazottai tényleg azt tették, amivel vádolják őket, akkor a jog teljes szigorával kell megbüntetni őket.

Ausztrália más államaiból egyébként viszonylag kevés fertőzöttet jelentettek a járvány kirobbanása óta. A 24,5 milliós országban eddig mintegy 7700 fertőzöttet és 104 halálesetet regisztráltak a Covid-19-betegség következtében.

  • Ausztráliában a kormányzat háromlépcsős terv keretében július közepéig eltávolítaná a járványügyi korlátozások nagyobb részét, miután a koronavírus fertőzést nagyrészt ellenőrzés alatt tartják az országban.
  • A legnépesebb ausztrál államban, New South Wales-ben egyszerre immár 50 fő étkezhet a kávézókban vagy éttermekben, míg egy temetésen 20 fő vehet részt, korábban ezt tíz főben korlátozták.
  • A művészeti galériák, a múzeumok és a könyvtárak szintén újra megnyílhatnak. A nyilvános tereket több hónap után először nyitották meg, a hatóságok szerint korlátozni fogják az egy helyen tartózkodó személyek maximális számát, így próbálva elkerülni a fertőzések második hullámát.

Ugyanakkor Ausztráliában két hónapja nem volt annyi új fertőzött, mint az elmúlt 24 órában. A legfertőzöttebb állam Victoria, ahol már egyes korlátozó intézkedések visszaépítéséről gondolkodnak.

Ausztrália második legnagyobb állama a szociális távolságtartási szabályok visszaállításán gondolkodik, miután az országban két hónapja nem látott mennyiségű új beteget találtak – írja a Reuters.

A hatmilliós Victoria állam 75, Ausztrália pedig 84 esetet jelentett az elmúlt 24 órában, ez április 11. óta a legmagasabb szám. Összesen nagyjából 7800 beteg is 104 haláleset volt az országban eddig, de mivel az elmúlt hetekben 20 alatt volt az új esetek száma, így megnőtt a félelem egy második járványhullámtól.

A helyzetre válaszul Victoria fokozta a teszteléseket, és az állam vezető egészségügyi tisztségviselője szerint az állam a korlátozások visszaépítését fontolgatja.

Victoriában májusban elkezdték feloldani az előző hónapban bevezetett intézkedéseket, amelyeknek július végével kellett volna majdnem teljesen megszűnniük. Az intézkedések része volt az éttermek és kávézók bezárása (csak elvitelre teljesíthettek rendeléseket), az iskolák bezárása és a sportesemények felfüggesztése.

Az ausztrál gazdaság 30 éve nem látott recesszióba süllyed, a munkanélküliség 7,1%-ra ugrott.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?