Létrehozva: 2019.10.25.

Kocsis Máté: Hadházy Ákos átlépte a határokat

A Fidesz-KDNP leköszönő budapesti kerületi polgármesterei jelentős pénzügyi többlettel, összesen mintegy 93 milliárd forinttal adták át az önkormányzatokat az utódaiknak – közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Az érintett tíz kerület esetében a számlákon összesen 71,2 milliárd forint, állampapírban vagy lekötött betétben pedig további 21,5 milliárd forint van – mondta Kocsis Máté, hozzátéve: a legtöbb – 10 milliárd forintot meghaladó – forrást közülük Terézváros, Józsefváros és Erzsébetváros hagyta az új polgármesterre, hiány és adósság pedig sehol sincs. Megjegyezte: az eddig Karácsony Gergely vezette Zugló számláján szeptember elején 50 millió forint volt.

Hangsúlyozta: a tíz városrészt évek óta stabil működés jellemezte, az erős alapok, az előkészített, illetve folyamatban lévő több mint 250 projekt – döntően út-, intézmény-, park- és társasház felújítások, sportberuházások – pedig lehetővé teszik, hogy a kerületek fejlődése töretlen legyen, az új városvezetők akadály nélkül végezhessék munkájukat.

2010 után a kormány ezt a tíz kerületet 46 milliárd forint adósságtól szabadította meg, ebből 42 milliárd forint olyan városrészben keletkezett, ahol korábban baloldali vezetés volt – közölte Kocsis Máté.

Úgy összegzett: adósságoktól megszabadított, pénzügyileg megerősödött, folyamatban lévő beruházásokban bővelkedő önkormányzati világot vesz át az új városvezetés.

A frakcióvezető azt is mondta, hogy a kerületi és fővárosi Fidesz-KDNP-s képviselők készen állnak az együttműködésre az új vezetőkkel minden olyan ügyben, amely a városrészek érdekét szolgálja.

A Fővárosi Közgyűlést arra kérte, mielőbb hozza meg azokat a döntéseket, amelyek világos állásfoglalást mutatnak a nagy budapesti beruházásokkal kapcsolatosan, amelyek akkor valósulnak meg, ha a főváros is támogatja őket. Ezek mögött hazai, piaci és nemzetközi kötelezettségvállalások is húzódnak, ezért várják a mihamarabbi döntést – jelezte.

Arra a felvetésre, hogy V. Naszályi Márta, az I. kerület új polgármestere „csontvázak” kiesésére számít, Kocsis Máté úgy reagált: ez alaptalan politikai szöveg.

Arra a kérdésre, hogy milyen következményei lehetnek Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hétfői parlamenti akciójának – amellyel megzavarta Orbán Viktor miniszterelnök felszólalását -, a Fidesz frakcióvezetője azt válaszolta: Hadházy Ákos, aki az egyik molinójára trágár kifejezést írt, túlment minden határon, az Országgyűlés tagjához méltatlan viselkedést tanúsított.

Közölte: a következő hetekben dolgozni fognak az országgyűlési törvény fegyelmi szabályokra vonatkozó passzusainak jelentős szigorításán.

„Mindennek van határa, Hadházy Ákos túllépte ezt a határt”, és ennek még azelőtt gátat kell szabni, hogy gyakorlat lenne belőle – fogalmazott.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Varga Judit sírva mondta el, hogyan kínozta Magyar Péter - videó

origo.hu

A HVG által megszerzett rendőri jelentés drámaian részletezi, Magyar Péter hogyan kínozta Varga Juditot

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Romániának is drukkolnunk kell a magyar sikerért

origo.hu

Megható sorokkal üzent a barátjának Tóth Gabi

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

ripost.hu

Kőgazdag Szandi: Papaszita ne pazarolja rám az idejét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

POLITIK

Már több mint 380 ezren látták a Varga Judit-interjút

POLITIK

Az oroszok újra Herszont támadják

POLITIK

A brit légierő hat vadászgépe Romániába érkezett