POLITIK

Nevetséges magyarázkodás az erzsébetvárosi adatmásolás miatt

Tegnap közölte az Origo, hogy olyan dokumentumok kerültek a birtokukba, amelyek alapján valószínűsíthető, hogy újabb budapesti kerületben csalt az ellenzék az ajánlásgyűjtés során.
  • Szerző: Ripost

A portál egyik olvasója egy olyan képet küldött a szerkesztőségnek, amelyen az látható, amint Szücs Balázs párbeszédes képviselőjelölt két aktivistája az egyik ajánlóívről a másikra másolja az adatokat.

Mint ismert, a politikus Niedermüller Péter, DK-s polgármesterjelölt jelölti csapatának a tagja, és a kerület 7-es körzetében fog elindulni októberben.

Miután a fotó terjedni kezdett a különböző erzsébetvárosi csoportokban, több civil is nemtetszését fejezte ki. Szücs erről úgy nyilatkozott a baráti balliberális propagandamédiának, mintha teljesen rendben lenne, hogy egyik lapról a másikra másolgatják a választók adatait.

„Az íveket ellenőriztük, azt vizsgálva, hogy a gyűjtést végző személy neve, adatai rajta legyenek az íven, ahogyan azt az előírások megkövetelik” - ezzel indokolta Karácsony párttársa, aktivistája miért tett „félreérthető” mozdulatokat. Csakhogy az érvényben lévő jogszabályok szerint az ajánlószelvényeken lévő adatok ellenőrzése a választási iroda, és nem a Párbeszéd Magyarországért hatáskörébe tartozik. Emellett az Origo több kérdésre is választ keres:

Miért kell az aláírást gyűjtő adatainak ellenőrzéshez két listát összevetni?
Miért kell mindehhez toll?
Miért éppen afölött a rubrika fölött van mindkét aktivista tolla, ahova az ajánló személy lakcíme kerül? (az ajánlás gyűjtők neve a lap legalján szerepel)

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?