Létrehozva: 2020.03.23.

Kínában újabb koronavírus járvány kitörésétől tartanak!

Li Lanjuan doktonő, a kínai kormány koronavírus járvánnyal foglalkozó operatív törzsének professzor asszonya beszélt erről. Több új esetet is jelentettek.

A professzornő szerint már több olyan esetről szereztek tudomást, amikor külföldről hurcolták vissza a vírust Kínába. Végigkövetve az újabb fertőzések láncolatát minden egyes esetben külföldről Kínába érkezett vírusgazdához jutottak.

Li Lanjuan több mint 50 napig vezetett egy orvosi csapatot a vírus elleni küzdelemhez Wuhanban, a téma kiemelt szakértőjének számít Pekingben. A wuhani újságíróknak elmondta: „Peking, Sanghaj, Guangzhou, Sencsen és Hangzhou, ezek azok a városok ahonnan külföldről behurcolt új koronavírus megbetegedéseket jelentettek. Az egyre szaporodó esetek akár újabb járvány kiindulópontjául is szolgálhatnak. Felszólította a kínai egészségügyi tisztviselőket, hogy a lehető legpontosabban azonosítsák azokat akik megfertőződtek, beleértve az össze kapcsolatukat is.

A legújabb beteget Guangdong tartomány fővárosában, Guangzhouban azonosították. Az új koronavírus-beteg egy Törökországból Kínába érkező üzletember révén fertőződött meg.

Egy másik esetben, ugyancsak Guangzhouban egy 54 éves férfin mutatkoztak a koronavírus tünetei. Március 17-én izomfájdalmat és általános testi gyengeséget tapasztalt, bár a láza viszonylag alacsony volt.

A koronavírus-teszt másnap másnap pozitív eredményt hozott. Az 54 éves férfi egy olyan nőtől kaphatta el a betegséget, aki előzőleg Isztambulból tért haza Kínába, Bangkokon keresztül. Az országba való belépéskor nem mutatott tüneteket.

Kína szárazföldi részén már három napja nincs olyan új fertőzött az új koronavírus-járványban, aki az országban kapta el a vírust, csak olyanok, akik külföldről, főleg Európából vagy az Egyesült Államokból hozták magukkal a fertőzést – közölte szombaton a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság.

Amióta a múlt héten az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pandémiává vagyis világjárvánnyá nyilvánította az új koronavírus-járványt, ezzel egy időben pedig a kínai egészségügyi hatóságok közölték, hogy Kína túl van a járvány nehezén. A külföldön dolgozó, illetve tanuló kínaiak közül sokan döntenek úgy, hogy hazautaznak. A döntés egyik oka számos esetben, hogy az érintettek nem érzik elég szigorúnak vagy hatékonynak a szóban forgó, járvány sújtotta országok óvintézkedéseit. Ezenkívül sok kínai diák tér haza nyugatról, mert bezárt az egyetem, ahol tanul.

A normális élet újraindulásának és az óvintézkedések fokozatos enyhítésének egy újabb jele Kínában, hogy a járvány eredeti gócpontjának számító Vuhan városban is lehetővé tették a hatóságok az élelmiszereket és mindennapi használati cikkeket árusító boltok kinyitását délelőtt 9 és este 6 óra között azokban a városrészekben, ahol nincs fertőzött lakos. Minden háztartásból egy ember mehet mindennap vásárolni maximum két óra időtartamban.

A kínai központi egészségügyi kormányzat tisztségviselői azt állítják, hogy a világjárvány kiindulási pontjának számító Vuhanban, valamint Hupej tartományban már megszűnt a koronavírus terjedése, és az elmúlt napokban regisztrált új megbetegedésekkel kivétel nélkül a Kínába érkezett külföldi utazók érintettek. A hatóságok szerint a jövő hónapra Vuhan, valamint Hupej tartomány teljesen tünetmentessé válik, ami miatt feloldhatják a vesztegzárat is. „Ma már láthatjuk a fényt az alagút végén oly sok napos erőfeszítés után„ – nyilatkozta Jiao Yahui, az Országos Egészségügyi Bizottság vezető felügyelője az új és kedvező fejleményekről. Jiao szerint a „kettős nulla” növekedés, amely több napja folytatódik a számok ugrásszerű javulásával, azt jelenti, hogy a kontroll és az orvosi kezelési módszerek hatékonyan működnek.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

A dollárbaloldal az utolsó perceket is kihasználná Brüsszelben

POLITIK

Orbán Viktor beszédével ma kezdődik a CPAC HUngary

POLITIK

Palesztinpárti tüntetések, zsidógyűlölet az USA egyetemein

POLITIK

Már a héten megindulhatnak az új fegyverszállítások Ukrajnába