KÜLFÖLD

Kim Dzsongun betegsége már szemmel látható, fotón a legszembetűnőbb tünet

Az észak-koreai diktátor egészségi állapotával kapcsolatban egyre több találgatás lát napvilágot. Különösen azóta, hogy megjelent a legfrissebb, hivatalos fotó.
  • Szerző: Buster

Kim Dzsongun közel egy hónapig nem jelent meg nyilvános eseményeken, de most részt vett kormánypárt gazdasági ügyekben tartott ülésén, ahol egy friss fénykép is készült róla. Ez a fotó indította el az egészségét firtató legújabb híreszteléseket, hiszen jól látszik, hogy az észak-koreai vezető sokat vesztett korábbi súlyából.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kim Dzsongun lefogyott

Balra Kim Dzsongun márciusban, jobbra a néhány nappal ezelőtti phenjani kormányülésen Fotó: AFP/Reuters

Korábban 140 kilóra saccolták a súlyát...

Az NK News dél-koreai hírügynökség arról számolt be, hogy a diktátor a korábbinál szorosabbra húzta kedvenc, IWC Schaffhausen Portofino márkájú karórájának szíját, ami nem mellesleg potom 3,4 millió forintot ér. A képet egyébként az észak-koreai állami média tette közzé.

Kim Dzsongun súlya amolyan államtitok, de az őt figyelő titkosszolgálatok becslése szerint korábban 140 kilót nyomhatott, ami éppen 50 kilóval több, mint amennyi 10 évvel ezelőtt a hatalomra jutása idején volt. A diktátor súlyából következtetéseket vonnak le a hermetikusan elzárt ország stabilitásával kapcsolatban.

Észak-Korea

Az országot komoly gazdasági válság sújtja Fotó: Wikipedia

Kim Dzsongun hajlamos lehet a szívbetegségekre

Nem ritka, hogy a vezető egészségi állapotával kapcsolatban híresztelések kapnak szárnyra, hiszen családjában gyakoriak a szívbetegségek. Legutóbb egy évvel ezelőtt jelentek meg hírek arról, hogy szívműtéten esett át. Akkor 20 napra tűnt el teljesen a nyilvánosság elől és kihagyta a nagyapja, az államalapító Kim Ir Szen születésnapi emlékünnepségét. Akkor néhány amerikai lap egyenesen arról cikkezett, hogy a phenjani vezető már nincs is az élők sorában.

Kim Dzsongun mostani, nyilvános megjelenésének egyébként fontos oka van, hiszen az ország súlyos gazdasági válságban van, amit a koronavírus-járvány mellett a bevezetett amerikai szankciók és Kínival folytatott kereskedelmi tevékenység drasztikus csökkenése is mélyít.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?