POLITIK

Kiderült, hogy hat a nyárra az áprilisi meleg!

A hirtelen jött strandidő után mindenki arra kíváncsi, hogy mire számíthatunk nyáron. Sivatagi hőség lesz, vagy visszasírjuk a jó időt? A Ripost utánajárt a kérdésnek!
  • Szerző: Doris

A meteorológusok is megdöbbentek, amikor április elején hirtelen beköszöntött a nyár. Mintha idén teljesen kimaradt volna a tavasz!

A hirtelen jött felmelegedésnek sokan örülnek, annak ellenére, hogy a szokatlan időjárásnak több árnyoldala is van. Amellett, hogy teljesen kikészíti a szervezetet, az allergiások életét is megkeseríti, és a termésnek sem tesz jót.

Az április elején mért 25-26 fok után persze mindenkit foglalkoztat, hogy ha így indul az év legszeszélyesebbnek tartott hónapja, akkor vajon mi vár ránk nyáron? Tovább folytatódik a felmelegedés, és sivatagi hőségben izzadhatunk? Vagy egy drasztikus változás következtében beköszönt a jégkorszak?

Brit tudósok nemrég minden idők egyik legtikkasztóbb nyarát jósolták a 2016-os évre. Rowan Sutton, a Readingi Egyetem professzora szerint hacsak nem következik be egy hatalmas vulkánkitörés, akkor rekordmeleg vár ránk idén. A hőség pedig egyértelmű figyelmeztető jelzése az üvegházhatást okozó gázok felhalmozódásának.

Ezek után a %RIPOST% megkereste Dávid Mihályt, aki negyven éve készít éves időjárás-előrejelzéseket. Naptára sokak szerint jobban beválik, mint a hivatásos meteorológusok jóslatai, így tudni akartuk, ő is sivatagi időjárást prognosztizál-e a nyári hónapokra.

Nos, a nyíregyházi vízügyi szakember homlokegyenest mást állít, mint a britek.

"Az áprilisi felmelegedésnek semmi köze a nyári időjáráshoz, ráadásul néhány nap múlva erős lehűlés kezdődik, és nyoma sem lesz az áprilisi nyárnak."

- figyelmeztetett a szakember, aki már idei időjárási naptárában is azt jósolta, hogy hűvös év áll előttünk.

Így hát könnyen lehet, hogy júliusban visszasírjuk a mostani strandidőt!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?