KÜLFÖLD

Kézigránátot vitt be a suliba egy svéd kisfiú

Eleinte otthon dugta el, majd a nyári szünet után bevitte, hogy megmutassa azt az osztálytársainak. Óriási szerencse, hogy az egyik tanár észrevette a gránátot egy pingpong asztalon.
  • Szerző: SZM

 

2016-ban 52 esetben használtak kézigránátot különböző svédországi támadásoknál. Eleinte főleg autókat és házakat céloztak meg, ám egyre több támadás történt városházák, rendőrőrsök és rendőrtisztek ellen. Ennél frissebb adatunk nincs, de az idén január 11-ig bárki büntetlenül beszolgáltathatta a birtokában lévő kézigránátot, vagy bármilyen más robbanószert. A Local.se 2018-ben még egy bosnyák rendőrségi képet is közzétett azokról a Boszniából származó gránátokról, amelyeket valakik Stockholmba szállítottak volna, de lebuktak.

Ilyen előzmények után már szinte meg sem lepődünk azon, hogy egy svéd kisgyermek kézigránáttal érkezett meg a kristianstadi iskolába – adta hírül a svéd televízió alapján a Voiceofeurope. Miután az egyik tanár észrevette azt egy pingpong asztalon, a bombaszakértők kiszálltak, az épületet kiürítették és a gránátot az iskola kertjében
felrobbantották.

A rendőrség szerint a gyermek még nyáron találta meg a gránátot majd hazavitte. A szüleinek fogalmuk sem volt arról, hogy azóta életveszélyben éltek.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?