KÜLFÖLD

Két „sötét bőrű” erőszakolt meg egy svéd nőt Luleában

A harmincas éveiben járó nő gyanútlanul sétálgatott a Notviken negyed házai között, amikor két férfi a semmiből ott termett, a földre kényszerítették, megerőszakolták, majd eltűntek.
  • Szerző: SZM

Naponta már öt nemi erőszak történik Stockholmban – írta meg a mitti.se svéd lap néhány napja. A valós helyzet még ennél is rosszabb, hiszen tíz esetből csak hat alkalommal fordulnak rendőrséghez a megerőszakolt nők. Ráadásul csak az esetek öt százalékában ítélte el a bíróság az elkövetőket. 2017-es adatok szerint a svéd gyanúsítottak
“részesedése” 0,04 százalék volt, a külföldről érkezett gyanúsítottaké 0,22 százalék, azaz ennek az ötszöröse!

A legújabb nyilvánosságra jutott eset a múlt héten történt a festői környezetű Lulea községben. Még csak nem is este, sötétedés után, hanem fényes nappal délután kettő és három óra között. Egy harmincas éveiben járó nő gyanútlanul sétálgatott a Notviken negyed házai között, amikor két “sötét bőrű” férfi a semmiből ott termett, földre kényszerítették és megerőszakolták. A támadók, akiket a nő sohasem látott azelőtt, az aktus után eltűntek és jelenleg is keresik őket.

A férfiakról annyit közölt a rendőrség, hogy 190 illetve 170-175 centiméter magasak, sötét bőrűek, rövid hajuk van és sötét nadrágot viseltek. A Censored.today oldalán az olvasható, hogy “sötét bőrű” tetteseknek általában szomáliaiakat szoktak nevezni a svéd “rendőr zsargonban”, de erre nyilván addig nincs bizonyíték, amíg el nem fogják őket.

Forrás: Voiceofeurope

És ezeket olvastad már?