Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2022.01.06.

Késsel támadt egy migráns egy kiskorú lányra újévkor Belgrádban, meg akarta erőszakolni

Az korábban is előfordult, hogy az illegális bevándorlók egymás között késsel intézték el a vitákat, de az elmúlt hónapokban egyre gyakoribbá váltak a helyi lakosság elleni incidensek is Szerbiában.

Az országban a hivatalos adatok szerint csaknem 5700 migráns tartózkodik, a többség a lehető leghamarabb szeretne tovább jutni elsősorban Magyarországon át Nyugat- Európába – számoltak be róla az M1 csatorna aktuális műsorán.

Késsel támadt egy migráns egy kiskorú lányra, Belgrád egyik külvárosában az újév első napján. Meg akarta erőszakolni. A lány azonban meg tudta védeni magát. Szerb lapoknak azt nyilatkozta, félelem fogta el, ahogy a migráns felé közeledett, de összeszedte magát kicsavarta a kést a kezéből és lábon szúrta. Így menekült meg. Ezután hívta a szüleit és a rendőrséget is. A helyiek az incidens után petíciót indítottak, szeretnék elérni, hogy a közeli befogadótábor felszámolják.

Nem ez volt az első késes támadás, amit illegális bevándorlók követtek el Szerbiában. Nemrégiben Nagykikinda belvárosában verekedett össze egy tízfős migránstársaság.

Lapinformációk szerint az illegális bevándorlók egy sportfogadás nyereményén vesztek össze. A férfiak egyre agresszívabbak lettek a vita pedig véres leszámolássá fajult. Többen rántottak késeket.

Az összecsapásban heten sérültek meg. Egyikük – egy pakisztáni férfi – belehalt a szúrt és vágott sebekbe. Egyiküket még mindig súlyos sérülésekkel ápolják a helyi kórházban, a többieket már kiengedték.

A helyiek nem lepődtek meg a történteken. Az M1 Híradónak arról beszéltek, rengeteg migráns van Nagykikindán. A helyzet pedig egyre feszültebb, mindennaposak a konfliktusok.

Cirkuszolnak a fogadóirodákban, a boltok előtt és a városban is. Isznak, hangoskodnak, veszekednek, nem tisztelnek semmit. Most késelés lett a vége” – mondta egy nagykikindai férfi.

A sidi befogadóközpont is már többször történtek migránsok közötti leszámolások, verekedések, de a helyiekre is rátámadtak már.

Egy helyi parkban egy hónappal ezelőtt hárman megtámadtak, az egyikük kést rántott. Szerencse hogy egyébként küzdősporttal foglalkozom, ezért sikerült felülkerekednem a helyzeten. A rendőrségen feljelentést tettem. – számolt be az őt ért támadásról egy sidi férfi.

Több ezer migráns tartózkodik a szerbiai befogadóközpontokban és azon kívül is az erdőkben, elhagyatott épületekben. A rendőrség minden incidens után ígéretet tesz, hogy elfogják az elkövetőket és arra is, hogy sűrűbben járőröznek majd, annak érdekében, hogy megelőzzék a konfliktusokat.

A magyar-szerb határon is egyre gyakoribbak az erőszakos határátlépési kísérletek. Az utóbbi hónapokban többször is előfordult, hogy a migránsok megtámadták a magyar rendőröket és katonákat. Gyakran kövekkel, fadarabokkal dobálják meg őket, az autók szélvédőit pedig létrákkal törik be.

Nemcsak a határon átjutó illegális migránsok száma nő, de az érkezők agresszivitása is fokozódik. A magyar kormány egy videót tett közzé, amiből kiderül, hogy kövekkel, husángokkal, csapatosan ostromolják Magyarország határait a migránsok és létrákkal próbálnak átjutni a kerítésen. Eközben az illegális bevándorlók áradata körbevette Európát.

 

Kövekkel, husángokkal, csapatosan ostromolják Magyarország határait a migránsok – közölte hivatalos Facebook oldalán a magyar kormány.

A döbbenetes felvételeken látszódik, ahogy az illegális bevándorlók létrákat támasztanak a kerítéshez, hogy átmásszanak rajta. Ezen kívül a határt védő magyar egyenruhásokat dobálják különböző tárgyakkal.

Nem először éri erőszakos támadás a magyar határt: az első mindjárt a határkerítés megépítésekor, 2015 szeptemberében történt, amikor a feldühödött migránstömeg szó szoros értelemben ostromot indított. Azóta többször is előfordult, hogy szervezetten, több száz migráns próbált áttörni a magyar határon.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken arról beszélt a Kossuth Rádióban, hogy „virágcsokrokkal, plüssmacikkal” és „fogadóbizottságokkal” nem lehet megvédeni határt, a határra rátámadó, a kerítésen átjutni akaró migránsokat meg kell állítani.

„Fehéroroszország irányából is új migránsútvonal indult, ami már elérte Németországot is, de akár a spanyol, akár az olasz, akár a nyugat-balkáni aktivitás is azt mutatja, hogy Európát tulajdonképpen bekerítették, minden irányból érkeznek, és nagyon nagy számban áll rendelkezésre utánpótlás” – fogalmazott.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy a baj: a németek közölték, Oroszország hamarosan megtámadja a NATO-t

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

Micsoda fotó! Menyasszony lett Liptai Claudia kislányából, Pankából

hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

life.hu

Hózáporra és fagyra is számíthatunk: ennyit kell még várni a nyárias időre

magyarnemzet.hu

Levillogta a rendőrt az éjszaka közepén az érdi édesapa és nagyon jó oka volt rá

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Fény derült a tökéletes kapcsolat titkára: ebből a négy csillagjegyből lesz a legjobb partner

ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

POLITIK

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

POLITIK

Újabb súlyos orosz támadások Ukrajna ellen

POLITIK

Izrael rakétákat lőtt ki Iránra