INSIDER

Karácsonyra megbolondul az időjárás: melegedés után nagyot zuhan a hőmérséklet

Kiderült milyen időre kell felkészülnünk az ünnepi időszak alatt.
  • Szerző: Ripost

Szerdán az ország északkeleti felén (a kb. Győr-Szeged vonaltól északkeletre) marad a borongós idő, időszakos esőkkel, záporesőkkel. A délnyugati tájakon csökken a felhőzet, és pár órás napsütés is lehet. A DNy-i szél sokfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. 5 és 12 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Szenteste napján erősen felhős, majd borult lesz az ég. Eleinte csak elszórtan, délutántól aztán egyre többfelé valószínű eső, záporeső. Napközben a délnyugati, késő estétől az északnyugati szél erősödik meg. 7 és 14 fok közötti enyheség lesz.

Karácsony első napján délelőtt még borult lesz az ég, és sokfelé várható kiadós eső. Délután aztán – a viharos széllel bezúduló hidegebb levegő hatására – csökken a felhőzet, a Dunántúlon a magasabban fekvő tájakon havas eső is előfordul rövid ideig, aztán mindenhol megszűnik a csapadék. +6 fok köré esik vissza a hőmérséklet.

Karácsony második napján reggel még borús lesz az ég, főleg a keleti tájakon kisebb eső, havas eső még előfordul. Később észak felől egyre többfelé süt ki a nap. Délután már csak futó hózápor lehet. Mérséklődik a reggel még erős ÉNy-i légmozgás. A csúcsérték mindössze 0, +5 fok között alakul.

(Köpönyeg)

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?