Létrehozva: 2021.10.14.

Karácsony maga is elismerte: Gyurcsány időnként megzsarolja

Két évvel ezelőtt lett Budapest főpolgármestere Karácsony Gergely, aki már maga is elismerte, hogy Gyurcsány Ferenc – akinek bizalmi embereitől hemzseg a Városháza – időnként megzsarolja. Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz–KDNP-frakció vezetője szerint Karácsonynak csak folytatnia kellett volna a Tarlós-időszakban elkezdett fejlesztéseket, de ez nem sikerült neki.

Kétperces imázsvideóval emlékezett meg Karácsony Gergely arról, hogy éppen két éve lett Budapest főpolgármestere. A kisfilmben Karácsony Bubi-biciklin halad a pesti alsó rakparton és a Lánchídnál, és egyebek között arról beszél, hogy a Covid-járvány alatt a kormány „lépten-nyomon keresztbe tett a budapestieknek is”, és arról, hogy „ellenálltunk a kormány támadásainak”. A Városháza által készített összeállítás szerint mintegy 250 intézkedést és fejlesztést valósítottak meg az elmúlt két évben. Ezek között a Lánchíddal és a Blaha Lujza térrel egy lapon említik, hogy új zebra lesz az Astoriánál, valamint azt, hogy néhány méteren felszedték a műfüvet az Andrássy úton.

Szintén nem esik szó az imázsvideóban arról, hogy a főpolgármester mozgásterét jelentősen behatárolja Gyurcsány Ferenc bizalmi embereinek városházi jelenléte. Mint arról a Magyar Nemzet többször is beszámolt, a Főpolgármesteri Hivatalban és a főváros cégeiben hemzsegnek a DK-elnök bizalmasai.

Karácsony stratégiai főtanácsadója – és lemondásáig miniszterelnökjelölt-jelölti kampányának vezetője – Gál J. Zoltán, Gyurcsány egykori kormányszóvivője. Draskovics Tibor, a Gyurcsány-kormány pénzügyi, majd igazságügyi és rendészeti minisztere a Budapesti Közlekedési Központ igazgatósági elnöke lett. Gyurcsány korábbi testőre, Handl Tamás a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság igazgatója lett. Katona Tamás, Gyurcsány korábbi pénzügyminisztériumi államtitkára, az Államkincstár elnöke a BKV Zrt. felügyelőbizottságának elnöki székébe ülhetett.

Azt, hogy Gyurcsánynak meghatározó befolyása van a Városházán, maga Karácsony ismerte el egy tegnapi háttérbeszélgetésen, ahol újságírói kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: „hosszú a listája azoknak a politikusoknak, akik megpróbáltak már megzsarolni, Gyurcsány Ferenc is rajta van ezen a listán. Ezt sms-ben szokta megtenni, ezeket én archiválom. De vannak más politikusok is a listán. Ez a működés része, turbulens időszakokban fordul elő.” Konkrét esetet azonban nem említett.

Gyurcsány azonmód reagált, és a Facebookon közölte: felhatalmazza a főpolgármestert, hogy hozza nyilvánosságra ezeket az sms-eket. Lapzártánkig ez nem történt meg.

– Budapesten megállt a korábbi lendületes fejlődés. A fővárosban jelenleg azok a beruházások folynak – a Lánchíd, a rakpart, a Blaha Lujza tér és a M3-as metró felújítása –, amelyeket még a Tarlós István-féle, fideszes városvezetés készített elő a kormány anyagi támogatásával. Karácsony Gergelynek egyetlen dolga lett volna: megfelelő ütemben folytatni ezeket, mára azonban már mindenki látja, hogy ez nem sikerült neki – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz–KDNP-frakció vezetője. Hozzátette: több hónapos csúszással, végül egy időben indult a legtöbb fejlesztés, amelynek negatív következményét mindennap érezhetik a fővárosban közlekedők.

– Két év után nem tudjuk, hogy Karácsony Gergelynek és a baloldali szivárványkoalíciónak van-e bármilyen koncepciója, elképzelése, jövőképe Budapesttel kapcsolatban. A főpolgármesternek az elbukott baloldali előválasztás után ideje lenne a választók bizalmából elnyert munkájával foglalkoznia – hangsúlyozta Láng Zsolt.

– Kérdés, hogy várhatunk-e tőle többet, mint a jelenlegi óriási dugó, a közterületek romló állapota és a fővárosra jellemző szlömösödés. Ehhez azonban olyan munkatársak is kellenének, akik a fővárosi adófizetők pénzéből a főváros mindennapi ügyeivel foglalkoznak, és nem Karácsony politikai ambícióit szolgálják – mutatott rá.

A frakcióvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy Karácsony a „rendkívüli megszorításokkal terhelt időben” ötszázmillió forintot elköltött egy előválasztási kampányra, a Városházán ülő kollégái közül pedig Gál J. Zoltán vagy Handl Tamás is a Párbeszéd társelnökének politikai kampányán dolgoztak, városházi fizetésükért.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szétplasztikáztatta magát, és teljesen lecsúszott az egykori gyönyörű szexszimbólum - drámai képek

origo.hu

Oroszország háborús üzenetet küldött Izraelnek és Iránnak

borsonline.hu

Ez a helyesírási teszt garantáltan megizzaszt: okosabb vagy, mint egy ötödikes?

mandiner.hu

Béketárgyalás vádjában bűnösnek találtatott

ripost.hu

Sokan lemondanak róla, Hosszú Katinka így juthat ki az olimpiára

mandiner.hu

Nem volt jókedvében Jürgen Klopp, elmondta a véleményét Szoboszlairól is a vesztes meccs után

origo.hu

Drámai a helyzet: napokon belül kirobbanhat a világháború

travelo.hu

Egyre csak süllyed a tengerbe a világ legegyedibb repülőtere

ripost.hu

Négy csillagjegy, akikre bármikor számíthatsz

ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

ripost.hu

Kiadták a riasztást: pokoli, ami erre a 4 vármegyére lesújt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Mutatjuk, hol jár a legnagyobb otthonfelújítási támogatás

POLITIK

A csokoládékirály elindul Zelenszkij ellen az ukrán elnökválasztáson

POLITIK

Szexrabszolgaként tartottak, kínoztak meg lányokat a Németországban letartóztatott migránsok

POLITIK

Több tízezer forint plusz pénzt ér ez a hír a nyugdíjasoknak

POLITIK

Magyar Péter tüntetését a gurulódollár-botrány egyik cége szervezte

POLITIK

A Fidesz a valaha volt legerősebb EU-kampányra készül

POLITIK

A britek szerint az oroszok külföldi zsoldosokat toboroznak

POLITIK

A Lánchíd-botrány az elmúlt évek legnagyobb korrupciós ügye