Létrehozva: 2019.12.16.

Karácsony lett Gyurcsány terminátora: politikai tisztogatásba kezdett

Kíméletlen bosszúhadjáratot folytat Karácsony Gergely, sorra meneszti a fővárosi cégek vezetőit. Legutóbb a Főkertet tíz éve irányító szakmai vezetőt küldte el. Korábbi ígérete ellenére azonnal politikai tisztogatásba kezdett a főpolgármester.

A jelek szerint az ellenzéki pártok és embereik csupán kifizetőhelyként tekintenek Budapestre.

Sorra térnek vissza a fővárosi cégekbe a 2010 előtti korszak emberei. Visszatért Draskovics Tibor, Kolber István, Tordai Csaba, Katona Tamás, Gyurcsány Ferenc kormányának tagjai, Gál J. Zoltán, Gyurcsány Ferenc volt kabinetfőnöke. Mindez azt jelzi, hogy a háttérből Gyurcsányék mozgatják a szálakat.

A főpolgármester tagadja ezt, azt állítja, nincs rajta politikai nyomás egyik ellenzéki párt részéről sem, csak szakmai alapon hoznak döntéseket. Ezt azonban kevesen hiszik el neki. Talán még ő maga sem.

Csak az elmúlt napokban három fővárosi cég vezetőjét menesztette, miközben korábban féléves türelmi időszakot ígért nekik. Elküldte a FŐTÁV, illetve a fővárosi közterület fenntartó vezérigazgatóját, most pedig a FŐKERT vezetőjét cseréli le. A jelenlegi vezető, Szabó József tíz éve dolgozott a cég élén.

Ezen még a volt zuglói főkertész, Megyeri Szabolcs is kiakadt, pedig őt kormánypártisággal nem szokták vádolni. Megyeri a közösségi oldalán azt írta:

„Harminc évvel a rendszerváltozás után egy eldugott felhívásból megtudhattuk (…), hogy a Főkertet politikai támadás fogja érni. Az álzöld új budapesti vezetés elfelejtette vele közölni, hogy eztán nem kérnek a szakmai vezetésből.”

Megyeri Szabolcs szerint a körülmények arra utalnak, hogy a főváros kertészeti cégének élére politikai, nem pedig szakmai kinevezett kerül majd. Ezt valószínűsíti, a pozícióra kiírt pályázat szűkre szabott határideje: a jelentkezést és a pályaművet december 20-ig kell leadni.

„Vagyis, csupán négy munkanapja van az amúgy nyilvánvalóan kijelölt politikai érdekeket kiszolgáló új vezetőnek, hogy az előre megírt és rá kiírt pályázatot beadja„ – fogalmazott Megyeri, kiemelve, hogy „az új vezetőnek nem kell kertésznek lennie, elég, ha közgazdasági, jogi vagy műszaki végzettsége van”.

Megyeri azt is elgondolkodtatónak találta, hogy Karácsonyék elfelejtették megkérdezni a kertész-, tájépítész-, faápoló szakmát, mielőtt az állás meghirdetéséről döntöttek.

A fővárosi kulturális szférában is tisztogatás kezdődött, a Szabad Tér Színházat már tizenöt éve sikeresen irányító Bán Teodóra szerződését csak február végig hosszabbította meg a főváros, de folyamatos a támadás az Újszínház jobboldali igazgatója, Dörner György ellen is. Az inkább jobboldalinak tartott Nemcsák Károly vezette József Attila Színház felügyelőbizottsági elnökének pedig a volt SZDSZ-es pártkatonát, Vásárhelyi Máriát nevezte ki a főváros.

A cégvezetők leváltására Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón úgy reagált: tisztogatás van, de a főváros döntése, hogy melyik vállalata élére kit nevez ki.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

vg.hu

Különösen pusztító vírust terjesztő kullancsfaj jelent meg hazánkban

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat

POLITIK

Összeáll a dollárbaloldal

POLITIK

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

POLITIK

Már több mint 380 ezren látták a Varga Judit-interjút