INSIDER

Karácsony igent mondott két stadionra, de nem kér a szuperkórházból

A választók döntését figyelembe kell venni, a kormány a budapesti vezetés nélkül nem dönt a beruházásokról – mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője Karácsony Gergellyel közösen tartott tájékoztatóján a szerdai kormányülés után, melyen a főpolgármester is részt vett.
  • Szerző: RIPOST

Az Origo tudósítása szerint a felek elmondták, hogy az atlétikai világbajnokságra épülő stadiont leszámítva minden sportberuházás megvalósul a fővárosban. Karácsony közölte, hogy a kormány nem tervez külön Budapest-törvényt beterjeszteni.

Gulyás Gergely arról szólt, hogy a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában folytatódnak az egyeztetések arról, hogy milyen fejlesztéseket akar Budapest. A kormány a 3-as metró fejlesztési pénzét odaadja – derült ki a tájékoztatón. Karácsony pedig elmondta, hogy Tarlóssal szemben nem akar a fővárosi védelmi bizottság elnöke lenni, ezért Budapesten az árvízi védekezésért a kormány felel majd.

Karácsony és Gajda Péter kispesti polgármester is tartott a Honvéd-szurkolók nyomásgyakorlásától, ezért a főpolgármester igent mondott a kispesti futballstadion megépítésére. Karácsony igent mondott a kézilabda-stadion megépítésére is.

Az atlétikai stadionnál időt kért november végéig, a kormány jelezte, hogy ha nem születik döntés, akkor az eseményt megpróbálja vidékre vinni – hangzott el a tájékoztatón.

Így áll most a Liget ügye

A Városliget kapcsán a Nemzeti Galéria és a Magyar Innováció Háza megépítését nem támogatta, ezzel szemben Karácsony igent mondott a Néprajzi Múzeumra. Nem zárkózott el, lehetséges, szimbolikus dolognak tartotta a Regnum Marianum templom régi helyén való újjáépítését.

 

Kérdéses a szuperkórház jövője

A fővárosi szuperkórházból ebben a formában nem kér Karácsony, a rendelőintézetekre akarja helyezni a hangsúlyt. Gulyás Gergely jelezte, hogy a rendelőintézetek kapcsán a kerületekkel kell tárgyalni.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?