Létrehozva: 2019.12.30.

Karácsony Gergelynek egy szavát sem lehet elhinni

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere továbbra is a Párbeszéd társelnöke, annak ellenére, hogy a politikus az ellenzék közös főpolgármester-jelöltjévé választása előtt megígérte: lemond párttisztségéről.

A balliberális városvezető az elmúlt két hónapban az önkormányzati kampányban tett ígéreteinek többségét nem tartotta be, több esetben pedig 180 fokos fordulatot tett – írta a Magyar Nemzet.

Természetesen nem vagyok az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje. Az a célom, hogy az legyek, és ha így lesz, akkor nem fogok párttisztséget viselni – jelentette ki Karácsony Gergely idén június 12-én az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Sőt, Zugló akkori polgármestere azt is hozzátette: mélyen hisz benne, hogy nem az ellenzék jelöltjét keresik, hanem a budapestiek jelöltjét, mivel ez az ügy nem a pártpolitikáról szól. Azonban sok más mellett ezt az ígéretét sem tartotta be az ellenzéki politikus.

A második ellenzéki előválasztást követően, június 26-án Karácsony elvállalta a baloldal közös főpolgármester-jelöltségét, de sem akkor, sem az október 13-i, az önkormányzati választáson elért győzelme után nem mondott le pártja, a Párbeszéd társelnökségéről.

MTI/Mónus Márton

Nem az első eset, hogy a Párbeszéd társelnöke, Budapest főpolgármestere nem vállal felelősséget, illetve nem tartja meg ígéretét. Karácsony Gergely az önkormányzati kampányban és a választás estéjén elhangzott ígéreteiből viszont gyakorlatilag semmit nem teljesített, nem lett ingyenes a tömegközlekedés a 14 éven aluliaknak, nincs húszezer forintos fűtéstámogatás a nyugdíjasoknak és a rászoruló nagycsaládosoknak.

A stadionstopot meghirdető főpolgármester azt mondta megválasztása után, hogy él a vétójogával az ilyen jellegű beruházásoknál, ezzel ellentétben végül támogatta a 2022-es kézilabda Eb-re, valamint a 2023-as atlétikai világbajnokságra épülő sportkomplexumok felépítését. Az egészségügyi fejlesztések kapcsán viszont 180 fokos, negatív fordulatot tett a Karácsony vezette, ellenzéki többségű Fővárosi Közgyűlés akkor, amikor nem támogatták a Dél-budai Centrumkórház felépítését.

Karácsony Gergely bosszúhadjáratot folytat, ugyanis korábbi ígéretével szemben az elmúlt időszakban három fővárosi cég vezetőjét menesztette, miközben korábban féléves türelmi időszakot ígért nekik. A balliberális főpolgármester nemcsak a budapesti cégek vezetőit távolítja el, hanem keményen támadja a neki nem tetsző kulturális vezetőket is. De a tisztogatás országos szinten is zajlik: több ellenzéki irányításúvá lett nagyvárosban már leváltották a kulcspozícióban levő vezetőket, tisztségviselőket a polgármesteri hivatalokban, illetve önkormányzati cégeknél, intézményeknél. Több helyen odáig is elmentek, hogy fontos cégek felügyelőbizottságaiból kiszorították a kormánypártiakat.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Haalandot keresik, Ancelotti szemöldöke legyőzte Guardiolát - mutatjuk a legjobb BL-negyeddöntős mémeket

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

borsonline.hu

„Tökéletesen passzol” – Szoboszlai váratlan helyről kapott segítséget

vg.hu

Navracsics megmutatta a vonalat, ami ketté tépte Magyarországot

ripost.hu

Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

vg.hu

Kétmilliárdból újul meg a Hévíz-Balaton repülőtér

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

mindmegette.hu

Egyáltalán nem a vízkő a mosógép legnagyobb ellensége, hanem ez

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK

Hídpénzbotrány: vesztegetés miatt tett feljelentést Budai Gyula

POLITIK

Orbán Viktor nem kertel: Elegünk van! Brüsszelben változás kell

POLITIK

Még az idén növekedési pályára áll a magyar gazdaság

POLITIK

Mit lehet teljesíteni az ukránoknak tett ígéretekből?

POLITIK

Hídpénzbotrány: lassan kirajzolódik a pénz útja

POLITIK

Az ukrán elnök nem érti, hogy miért szeretik jobban Izraelt