BOZÓT

Karácsony Gergely utcára rakat egy autista kisfiút

Pedig korábban politikai kampánycélra is felhasználta a beteg gyereket. Most azonban fel is út, le is út, édesanyjával együtt mehetnek az utcára. Hiába könyörögnek.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Karácsony Gergely kilakoltatna egy ötéves autista kisfiút, akivel nem is olyan régen még saját népszerűsítése érdekében közösen fotózkodott – nyilatkozta az Origónak a beteg gyermek édesanyja. Váradi Józsefné Marika felháborodottan mesélte el, hogy a zuglói önkormányzat jóvoltából másfél évig lakhattak egy szükséglakásban, de amikor másodszorra is meg szerette volna hosszabbítani az itt tartózkodásukat, Karácsony Gergely csak hitegette, Szabó Rebeka alpolgármester pedig lekezelően bánt vele, mondván, keressen albérletet.

Élettársi kapcsolatban élek, a gyermekem édesapja agyvérzést kapott korábban. Engem leszázalékoltak, sok bajom volt az epilepsziától kezdve a pánikrohamig. Jelenleg rokkantnyugdíjas vagyok, a gyermekem autista, dührohamai vannak. Ezért kaptunk egy kis szükséglakást a zuglói önkormányzattól” – fogalmazott a nehéz sorsú asszony. Szavaiból kiderült, hogy első körben egy évre kapták meg a padlástérből kialakított, télen mindössze 12-15 fok hőmérsékletű lakást. Csakhogy 2018 októberében lejárt az egyéves időszak, így a hosszabbítás reményében és beteg gyermeke érdekében bement az önkormányzatba, ahol féléves „haladékot” kapott. Elmondása szerint Karácsony Gergely személyesen fogadta, és nyugtatgatta a továbbiakra nézve.

Gergő azt mondta, hogy semmi gond, mire letelik a fél év, lehet, hogy várni kell egy picit, de biztos, hogy lesz lakás, nyugodjak meg

- mondta az édesanya az Origónak. Idén áprilisban jött az újabb határidő, és a kétségbeesett asszony újabb kört futott a városházán.

Ekkor már nem is Karácsony Gergely fogadott, hanem az alpolgármestere, Szabó Rebeka. Belenevetett a szemembe, hogy keressünk albérletet

- panaszolta Váradiné, kifogásolva, hogy az ápolási támogatást nem azért kapja, hogy albérletre menjen, hanem ebből kell finanszíroznia beteg gyermekének a lovagló és úszóóráit, valamint azt, hogy beszédterápiára járhasson. „Le van tapadva a szája a kisfiamnak, kétéves korában elhagyta a beszédet” – mondta elcsukló hangon. „Maradunk ebben a lakásban. Most menjek utcára a beteg gyermekemmel?!” – háborodott fel.

A dolog abszurditása, hogy Karácsony egy alkalommal ezt a kisfiút használta fel politikai kampánycélra. Az édesanya megerősítette, hogy a Facebookon megosztott kampányfotón Karácsony mellett valóban az ő kisfia látható.

Ripost előfizetés banner

címkék:
És ezeket olvastad már?