POLITIK

Nincs pénze a fővárosnak? Darabonként 100 ezerért maszkos buszokat avat Karácsony Gergely

Áltevékenység, kamuduma. Ebben tényleg jó az új fővárosi vezetés. Most például legkevesebb 100 ezer forintért maszkmatricákat tesznek a buszok elejére. Az összköltség akár 150 millió forintba is belekerülhet. Pedig állítólag nincs pénze a fővárosnak.
címkék:

Péntek reggel maszkos BKV-buszt avatott Karácsony Gergely főpolgármester és Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes a kelenföldi autóbuszgarázs udvarán – derült ki a párbeszédes városvezető legfrissebb Facebook-történetéből.

Maszkos buszt avatott Karácsony Gergely és helyettese. Az árnyékokból ítélve legalább két fotós is dokumentálta az ünnepi pillanatot. (Forrás: Karácsony Gergely – Facebook)

A jópofának szánt infantilis felfestés különösen érdekes annak tükrében, hogy Karácsony Gergely naponta többször is elmondja, hogy a főváros költségvetése romokban, fejlesztésekre pedig gyakorlatilag semmi pénz nem jut. „Szó szerint, minden drámai túlzás nélkül az életünkért küzdünk” – fogalmazott a főpolgármester a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács ülésén október elején. Nos, úgy látszik, az igazán fontos dolgokra el tudnak különíteni forrásokat...

A megkérdezett egy autók átmatricázásával foglalkozó céget, mely szerint egy maszkos busz átlag belekerülhet 100-150 ezer forintba. A BKK hivatalos adatai szerint jelenleg 888 darab autóbusszal (a trolikat nem számolva) rendelkezik a közlekedési vállalat, tehát ha mindet „Covid-biztossá” szeretnék tenni, akkor az körülbelül 88-150 millió forintjába kerülne.

Nem ez az első eset egyébként, hogy sebészeti maszkot kapott egy BKV-jármű. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hivatalos Facebook-oldalán egy hónapja közölték az örömhírt, hogy több villamos elejére is felfestik az orvosi segédeszközt. A főváros irányítása alatt álló cég ekkor azzal indokolta a döntést, hogy ezzel szeretnék felhívni az utazóközönség figyelmét a maszkviselés fontosságára.

„Meg kell egy kicsit nevelnünk még a villamosainkat, mert egyelőre csak az egyik visel maszkot, de hamarosan követi még néhány” – írták humorosan BKK közösségi oldalán.

Meg kell egy kicsit nevelnünk még a villamosainkat ?, mert egyelőre csak az egyik visel maszkot ? de hamarosan követi még néhány ? Ti már találkoztatok vele? ?‍♂️

Közzétette: BKK – Budapesti Közlekedési Központ2020. augusztus 29., szombat

Mindezek tükrében nagyon várjuk már a maszkos libegőt, siklót, fogaskerekűt, metrókat, trolikat, BKV-hajókat és így tovább...

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?