POLITIK

Karácsony elbukta a titkosítási pert – csődközelben lehet Zugló

Egy friss bírósági ítélet szerint nyilvánosságra kell hozniuk Karácsony Gergelyéknek a titkosított zuglói kintlevőségeik adatait, azaz közérdekű adatnak minősül, hogy ki mennyivel és mióta tartozik a kerületnek – írja a PestiSrácok.hu.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Karácsony (ön)leleplező hangfelvétele mellett Zugló pénzügyi helyzete sem elhanyagolható, a kampány finiséhez érkezve ugyanis Karácsony igyekezett azt a látszatot kelteni, hogy milyen jó munkát végzett öt éven át. Ezzel szemben úgy tűnik, hogy a kerület a csőd szélén áll, hitelekből él, Karácsony pedig zűrzavart hagy maga után.

A nulla támogatottságú párt vezetője Facebook-oldalán posztolta ki, hogy a korábbi fideszes polgármester alatt mínuszban volt a kerület, az ő vezetése alatt pedig több mint egymilliárd forintos pluszt könyvelhetnek el. Ezzel szemben az az igazság, hogy Karácsony több mint 2 milliárd forintos többlettel vehette át a zuglói önkormányzat vezetését 2014-ben. A korábbi baloldali városvezetések által felhalmozott csaknem 8 milliárdos adósságot az Orbán-kormány fizette ki, így adósság sem volt.

A ködösítés és bujkálás egyik eszközeként mondva csinált indokokkal Karácsonyék titkosították a kerület kifizetetlen számláit, valamint Zugló kintlevőségeibe sem nyerhettek betekintést a képviselők, ezt azonban Kovács Balázs, a zuglói önkormányzat fideszes képviselője bíróságon támadta meg.

A bíróság első fokon a fideszes politikusnak adott igazat, Karácsonyék pert vesztettek, és meg kellene mutatniuk, hogy ki mennyivel tartozik Zuglónak és mióta.

Erre 15 napjuk van.

Kovács Balázs szerint Karácsonyék húzzák az időt, hogy ne derüljön ki, mekkora a baj. Nekik most az a legfontosabb, hogy az önkormányzati választásokig ne lássanak bele a lapjaikba, ezért titkosították nevetséges ürügyre hivatkozva a kifizetetlen számlákat is. Az átláthatósággal kampányoló Karácsony tökéletes zűrzavart teremt maga körül és nem engedi, hogy az önkormányzati képviselők és ezáltal a lakosok betekintést nyerhessenek Zugló pénzügyeibe – írja a PestiSrácok.hu.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?