Létrehozva: 2019.10.19.

Karácsony a Városházán, jönnek vissza Gyurcsány emberei

Köztük van Demszky Gábor, Batiz András, Gál J. Zoltán, Lamperth Mónika és Murányi András a Népszabadság utolsó főszerkesztője. Mind ott vannak máris Karácsony Gergely körül.

A hírek szerint Lamperth Mónika egykori belügyminiszterből főjegyző lesz. Karácsony kampányát segítette az MSZP-SZDSZ-korszak két szóvivője, Gál J. Zoltán és Batiz András is, akik minden bizonnyal szerepet kapnak majd a városházán.

Karácsony megválasztása után még 24 óra sem telt el, és megszólalt maga Demszky Gábor is. Arról beszélt, hogy vegyen fel hitelt Budapest – azaz, jöjjön vissza az MSZP-SZDSZ-kormányok idején megszokott eladósodás.

A legdöbbenetesebb hír, hogy Budapest főjegyzője lehet Lamperth Mónika. A Gyurcsány-kormány volt minisztere már tinédzserként belépett az MSZMP-be. 2002–2006 között belügyminiszter volt, majd önkormányzati és területfejlesztési miniszter egy évig, végül 2007-től szociális és munkaügyi miniszteri posztot töltött be. Nevéhez több botrány is kötődik.

Miután az MSZP-kormány 2010-ben megbukott, Lamperth Mónika Herényi Károllyal kezdett közös üzletbe, aminek a vége az lett, hogy 2014 augusztusában hatmillió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal a cégükre, mert a vállalkozás valótlanul tulajdonított egyes termékeinek betegségmegelőző, illetve gyógyító hatást, valamint hamisan állította, hogy ők voltak az elsők a piacon. A cégben korábban benne volt Kökény Mihály és Székely Tamás is, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány két egészségügyi minisztere.

Lamperth 2014-et követően lett jegyző a Hajdu László DK-s politikus által vezetett XV. kerületben. Nevéhez köthető, hogy zárt ülésen akarta bérbe adatni ismeretlen kínai befektetőknek az egykori Észak-Pesti Kórház területének egy részét.

Komoly szerepet játszott Karácsony kampányában Gál. J. Zoltán. Medgyessy és Gyurcsány államtitkára a kilencvenes évek közepén a Népszabadságnál kezdte újságírói pályáját. Az Orbán-kormány idején édesapja, idősebb Gál Zoltán, egykori szocialista házelnök közvetítésével került a Medgyessy-kampány közelébe. Ekkor került baráti kapcsolatba Gyurcsány Ferenccel is.

Szintén Karácsony kampányát segítette Batiz András, aki korábban kormányszóvivő is volt. Batiz András körül is több botrány volt. Az egyik legnagyobb ügy az volt, amikor 2008-ban kiderült, hogy havi húszezer forintért bérel egy 70 négyzetméteres Andrássy úti önkormányzati bérlakást.

Akkor cinikusan arra hivatkozott, pontosan annyit fizet, amennyit az önkormányzat kér.

Batiz András 2004 októberétől volt a kormány szóvivője. 2006 végén jelentette be, hogy „hátat fordít„ a Miniszterelnöki Hivatalnak, s az üzleti szférában próbál szerencsét. Időközben megalapított kommunikációs cége, a Batiz Consulting Kft. azonban ezt követően is a MeH-nek dolgozott, miután 2007 júniusában nyolcmillió forintos keretszerződést írt alá a hivatallal.

Karácsony mellett dolgozott Murányi András, volt Népszabadság volt főszerkesztő is. A Nemzeti Sport korábbi újságírója a népszabadságos kitérőt követően a Zoom.hu főszerkesztője volt, majd pedig a Párbeszéd nevezetű nullaszázalékos párt kommunikációs igazgatója lett.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péteren és a rikácsoló sorozatszínészen röhög az internet - mémek

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

borsonline.hu

Elfogadta a parlament: teljes mértékben betiltják a cigaretta árusítását

mandiner.hu

Meteorológusok: nem biztos, hogy természetes okból zúdult özönvíz Dubajra

metropol.hu

Házasság első látásra: kiderült, mi van Bogi és Csabi között

hirtv.hu

Magyar Péter barátnőjének elszólása miatt vizsgálatot indít a Szuverenitásvédelmi Hivatal

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Elnyílt a tulipánod? Mutatjuk, mit kell tenned a hagymával

ripost.hu

Tart a Gulácsi-mágia, milliárdokat érhet a magyar kapus visszatérése

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK

Hídpénzbotrány: vesztegetés miatt tett feljelentést Budai Gyula

POLITIK

Orbán Viktor nem kertel: Elegünk van! Brüsszelben változás kell

POLITIK

Még az idén növekedési pályára áll a magyar gazdaság

POLITIK

Mit lehet teljesíteni az ukránoknak tett ígéretekből?

POLITIK

Hídpénzbotrány: lassan kirajzolódik a pénz útja

POLITIK

Az ukrán elnök nem érti, hogy miért szeretik jobban Izraelt