POLITIK

Karácsony a patkányokkal akar hisztériát kelteni

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelöltnek, Zugló polgármesterének a patkánymentesítési közbeszerzés ügyében kedden bejelentett kezdeményezésével nem lehet más a célja, mint a hisztériakeltés és a nyilvánosság szándékos félrevezetése – közölte Szeneczey Balázs és Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes.
  • Szerző: Ripost

Szeneczey Balázs és Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes közös közleményében értelmezhetetlennek nevezték Karácsony Gergelynek a patkánymentesítési közbeszerzés ügyében rendkívüli közgyűlési ülés összehívására vonatkozó kezdeményezését, mivel – mint írták – a közgyűlésnek egy ajánlattevő és a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) között folyamatban lévő ügyben nincs is kompetenciája.

karácsony gergely

A bíróság az ügy érdemében még nem döntött, a nyertes konzorcium alkalmasságáról nem foglalt állást, a fővárosi önkormányzat tevékenységéről semmilyen negatív állásfoglalást nem tett – közölték.
Kiemelték: a bíróság a szerződést nem semmisítette meg és a referenciákat nem minősítette.

„Karácsony Gergelynek tehát a nyertes konzorcium alkalmatlanságával kapcsolatos kijelentései egész egyszerűen valótlanok” – írták.

Szeneczey Balázs és Bagdy Gábor kitért arra is, hogy nem világos, ki és miben vezethette félre Karácsony Gergelyt, mikor a közbeszerzési bizottság tagjaként minden dokumentumot megkapott. Ezek után Karácsony Gergely minden kritika nélkül az RNBH konzorciumra szavazott a Bábolna Bio Kft. ellenében.

Ezek szerint a főpolgármester-jelölt önmagával elégedetlen.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?