Létrehozva: 2021.11.24.

Jónak lenni jó! – Már közel 44,5 millió forint gyűlt össze

Már csaknem 44,5 millió forint gyűlt össze a Jónak lenni jó! kampányban. A közmédia jótékonysági műsora a koronavírus miatt árván maradt gyerekek javára gyűjt. A 1357-es számon egy hívás vagy egy sms 500 forintot jelent. Közben folyamatosan érkeznek a tárgyi felajánlások is.

Az adományvonal az év végéig elérhető. A Jónak lenni jó! idei, immár tizedik kampányát bejelentő sajtótájékoztatón Áder János köztársasági elnök, a Regőczi Alapítvány alapítója hangsúlyozta: céljuk, hogy segítséget nyújtsanak azoknak a gyermekeknek, akiknek családját tragikusan érintette a koronavírus-járvány.

A hazai médiában egyedülálló kezdeményezésnek köszönhetően az elmúlt kilenc évben csaknem 1,7 milliárd forint jutott el a rászorulókat segítő szervezetekhez. Olyan világsztárok csatlakoztak korábban az összefogáshoz, mint Bud Spencer, Sarah Jessica Parker, Angelina Jolie, Brad Pitt, Jean-Paul Belmondo vagy Lewis Hamilton.

A relikviák többsége a Jónak lenni jó! honlapján megvásárolható, néhány különleges tárgyat pedig a december 19-i egész napos műsorfolyam során árverésre bocsátanak.

Többek között felajánlásra került Katona György A csíksomlyói búcsú című festménye, amelyen impresszionista stílusban jelenik meg a magyarság egyik legnagyobb zarándoklata.

A karitatív akciót jószolgálati nagykövetként segíti a kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó Nagy Tímea és a háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó Szilágyi Áron. Nagy Tímea 1993-as esseni világbajnokságon csapatban nyert aranyérme-, Szilágyi Áron pedig a tokiói olimpián viselt vívó sisakja felajánlásával járul hozzá a gyűjtéshez.

HUF 11705084-21448492-00000000

EUR IBAN: HU20 1176 3055 5885 6886 0000 0000

USD IBAN: HU26 1176 3055 5885 7014 0000 0000

Az adományvonal: 1357. A hívások díja egységesen: 500 Ft/hívás, sms

A Regőczi Alapítványt Áder János köztársasági elnök hozta létre azzal a céllal, hogy hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítson azoknak a gyermekeknek, akik a világjárvány idején elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket.

Az alapítvány olyan támogatást kíván biztosítani, amely megoldást jelenthet mindaddig, amíg a gyermek nagykorú lesz, vagy befejezi a tanulmányait, munkába áll és képes saját magáról gondoskodni.

A köztársasági elnök levele a támogatókhoz:

Tisztelt Támogató!

Senki nem gondolta volna, hogy a 21. század elején ismét háborút kell vívnunk. A koronavírus járvány sarkaiból fordította ki a világot: egy láthatatlan ellenség alapjaiban változtatta meg életünket. Bezárkóztunk, maszkot hordtunk, távolságot tartottunk, fertőtlenítettünk. Nem látogathattuk meg szeretteinket, nem ölelhettük meg azt, aki a szívünknek kedves – még a közelébe se mentünk, nehogy baj legyen. Óvtuk, féltettük családunkat, rokonainkat, ismerőseinket. Több mint egy éve olvassuk szorongva a riasztó adatokat, hány élettől kell örökre elbúcsúznunk. A koronavírus-járvány első és második hulláma során nem tapasztaltuk azt, amit a harmadik során, hogy fiatalok, méghozzá kisgyermekeket nevelő szülők halnak meg, és gyermekek maradnak árván. Amikor ezeket a sorokat írom, még nem jutottunk túl a harmadik hullámon, alig telik el úgy nap, hogy ne hallanánk újabb és újabb tragédiáról. Mai tudásunk szerint több mint 400 családról, 600 gyermekről kell gondoskodni, mert elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket. Feleségemmel együtt úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy alapítványt, amelynek segítségével a gyermekek anyagi értelemben ugyanazt a támogatást kapják meg, mintha szüleik életben maradtak volna. Minden gyermek személyre szabott segítségre számíthat attól függően, hogy mire van szüksége: ösztöndíj, lakhatási támogatás, szociális juttatás, a közlekedés támogatása és még számos olyan gondoskodási forma, ami a gyermek fejlődését, gyarapodását, tanulását, megélhetését segíti elő. Az alapítvány minden felajánlásért hálás! Köszönjük, hogy Ön is támogatja a világjárvány miatt árván maradt gyermekeket!
Áder János
alapító
 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rákkal küzdött, és meggyűlölte második hazáját az olimpiai bajnoknő

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

vg.hu

Új korszak kezdődik: péntektől mindenki tudni fogja, megéri-e átjárni tankolni a szomszédos országokba

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

magyarnemzet.hu

Nyilatkozott az orosz mesterlövész, miután megadták magukat az ukránok + videó

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

astronet.hu

Heti horoszkóp 2024. április 15-21.: Ez a hét nagyon nagy lehetőségeket rejt

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK

Hídpénzbotrány: vesztegetés miatt tett feljelentést Budai Gyula

POLITIK

Orbán Viktor nem kertel: Elegünk van! Brüsszelben változás kell

POLITIK

Még az idén növekedési pályára áll a magyar gazdaság

POLITIK

Mit lehet teljesíteni az ukránoknak tett ígéretekből?

POLITIK

Hídpénzbotrány: lassan kirajzolódik a pénz útja

POLITIK

Az ukrán elnök nem érti, hogy miért szeretik jobban Izraelt