Létrehozva: 2021.10.26.

Jogi lépéseket fontolgat a 2006-os eseményeket bemutató politikai krimi producere

Ugyanis többen, köztük egy ismert, a baloldalhoz köthető filmszakember arra buzdítja az embereket, hogy az interneten foglaljanak jegyet a vetítésekre, de azt ne fizessék ki és ne menjenek el. Ezzel ugyanis el lehet venni a helyet azoktól, akik valóban szeretnék megnézni. Kálomista Gábor producer szerint ez bűncselekmény lehet.

A múlt csütörtökön bemutatot Elk*rtuk című film az őszödi beszéd kiszivárogtatásának körülményeit és az azt követő eseményeket dolgozza fel, fikciós elemeket is felhasználva.

A megrázó képsorokat október 23-án olyanok is megnézték, akik személyes elszenvedői a 15 éve történteknek. Kruchina Vince és testvére a gyanútlan áldozatok között voltak, a film utáni közönségtalálkozón meséltek megrázó élményeikről.

„Nem gondoltam, hogy ennyire felkavaró lesz” – értékelt Kruchina Vince, aki hozzátette, hogy ő és testvére egész olcsón megúszták, míg többen maradandó sérüléseket szenvedtek és az ő mindennapjaikat megnyomorítják a 2006-os események.

Helmeczy Dorottya producer szerint a film sikerét az is igazolja, hogy szinte valamennyi közönségtalálkozó telt házas.

„Nagyon örülünk ennek a sok nézőnek és ha már a nézők és ha már a telt ház, akkor azt mindenképpen szeretném elmondani, hogy borzasztó nagy nézői érdeklődés övezi a filmet, hozzánk is nagyon nézői telefon, levél érkezik be, hogy hogy hol tudják megnézni a mozikban” – mondta.

Közben egyre több politikai támadás éri a filmet és az alkotókat.

Kálomista Gábor az M1 Híradónak azt mondta: többen arra buzdítják az embereket, hogy interneten foglaljanak, de ne vegyék át a jegyet, így akadályozva meg azt, hogy minél többen megnézzék a filmet. A producer ezért jogi lépéseket is fontolgat.

„Amikor a Gyurcsány-kommandó rászáll egy filmre, és megpróbálja mind külföldön, mind belföldön lejáratni, olyan nemtelen aljas eszközökkel, amire én egyébként nem gondoltam, hogy megteszik. Ráadásul filmeseket használnak hozzá, akik most furcsa módon elkezdik lefoglalni a jegyeket a mozikban, és nem veszik át”

fogalmazott a producer.

Kálomista Kovács Gábor rendezőre utalhatott, aki egy már azóta nem elérhető Facebook posztban arra biztatta az embereket, hogy foglaljanak jegyeket a filmre. Miközben élesen bírálta az alkotást, azzal védekezett, hogy ő nem mondta, hogy a lefoglalt jegyeket ne vegyék át.

A filmet még legalább fél évig vetítik a mozik, de már tervezik a televíziós forgalmazást és a külföldi vetítéseket is.

Több moziban már el is fogytak a jegyek a 2006-os rendőrterrort bemutató film vetítésére erre a hétre – erről beszélt a film producere. Kálomista Gábor szerint hatalmas az érdeklődés az egész országban. Ezzel szemben a baloldali vezetésű újpesti önkormányzat a nagy érdeklődés ellenére sem volt hajlandó engedélyezni a filmet.

Kálomista Gábor, az Elk.rtuk című politikai thriller producere az Origo megkeresésére reagálva nyilatkozott annak kapcsán, hogy a filmjét nagyobb érdeklődés kíséri, mint a James Bond premierjét. Elmondása alapján: „Nem nagyon volt még olyan, hogy több mint három héttel előtte egy filmre jegyet áruljanak, ezt pedig figyelembe kell vegyék az ideológiai, és nem szakmai kritériumok alapján működő budapesti mozik is„. A Corvin mozinak ugyanakkor megköszönte a lehetőséget, bár Kálomista szerint: „Jó lenne, ha az intézmény vezetősége ugyanolyan körülményeket biztosítana az Elk.rtuknak mint az amerikai filmeknek”. A producer még arról beszélt: tegnap reggel úgy nézett ki, hogy az új Etele Pláza is helyet biztosít az Elk.rtuknak, de délre már nemet mondtak. Kálomista Gábor az Origónak adott korábbi interjújában arról beszélt, hogy a Gyurcsány-film színészei máris számos fenyegetést kaptak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rendkívüli: ezt lépi a kormány a háborús üzemanyagárak miatt!

origo.hu

Hatalmas öröm érte a súlyos beteg Katalin hercegnét

borsonline.hu

"Talán fentről nézett" - autóbalesetben halt meg a Katasztrófavédelem 27 éves munkatársa

mandiner.hu

Megkérdezte a Politico az EP-képviselőket, mit tartanak a legnagyobb problémának – ki nem találná, mi került az első helyre

metropol.hu

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Kiszivárgott Klopp titkos terve

hirtv.hu

Rákay Philip elárulta, ki és miért rúgatta ki + videó

origo.hu

Több idős nő is felébredt a halottasházban - horrorfilmbe illő események játszódtak le

travelo.hu

Ne hagyd ki: ma rózsaszín telihold világít az égbolton!

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

ripost.hu

Ebből mi lesz? Szoboszlai Dominik balhés edzőt kaphat Liverpoolban

ripost.hu

Erre vártak a magyar autósok: Jelentős árcsökkenés jön a benzinkutakon, ekkor érdemes tankolni

ripost.hu

A csillagok nem hazudnak: ebből a 3 jegyből lehet milliomos

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Tüntetéshullám az amerikai egyetemeken

POLITIK

14 év alatt négyszeres lett a bölcsődei dolgozók bére

POLITIK

Drasztikus megszorítások várhatók Németországban

POLITIK

Orbán Viktor: A magyar jövőt tehetséges fiatalok írják