INSIDER

Ítéletet mondtak a piroson áthajtó villamosvezető ügyében

Felfüggesztett fogházbüntetést kapott a balesetet okozó debreceni villamosvezető.
  • Szerző: Ripost

A Debreceni Törvényszék csütörtökön helybenhagyta annak a villamosvezetőnek a büntetését, akit az első fokon eljáró Debreceni Járásbíróság maradandó fogyatékosságot és tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt egy év nyolc hónap fogházbüntetésre ítélt, a végrehajtást három év próbaidőre felfüggesztve – közölte Dobó Dénes, a törvényszék szóvivője az MTI-vel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A vádlott 2018. június 6-án az esti órákban a belvárosban lévő Piac utca 20. szám előtti megállóból úgy indult el és hajtott a kereszteződésbe, hogy a villamosközlekedés forgalmát irányító lámpa tiltó jelzést mutatott.

A villamosvezető a szerelvénnyel csaknem 20 kilométer/óra sebességre gyorsult és az útkereszteződésben nem adott elsőbbséget a neki jobbról érkező helyi járatú autóbusznak. A villamos emiatt fékezés nélkül nekiütközött a busznak.

Az ütközés miatt a villamos kisiklott, és öt métert gurult, az autóbusz pedig áttért a szemközti buszsávba.

Képünk illusztráció

A villamoson és az autóbuszon utazók közül 11-en sérültek meg, közülük négyen – köztük a villamosvezető – nyolc napon túl gyógyuló, míg további hét utas nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az autóbuszon egy 67 éves nő maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?