INSIDER

Ítéletet mondtak a piroson áthajtó villamosvezető ügyében

Felfüggesztett fogházbüntetést kapott a balesetet okozó debreceni villamosvezető.
  • Szerző: Ripost

A Debreceni Törvényszék csütörtökön helybenhagyta annak a villamosvezetőnek a büntetését, akit az első fokon eljáró Debreceni Járásbíróság maradandó fogyatékosságot és tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt egy év nyolc hónap fogházbüntetésre ítélt, a végrehajtást három év próbaidőre felfüggesztve – közölte Dobó Dénes, a törvényszék szóvivője az MTI-vel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A vádlott 2018. június 6-án az esti órákban a belvárosban lévő Piac utca 20. szám előtti megállóból úgy indult el és hajtott a kereszteződésbe, hogy a villamosközlekedés forgalmát irányító lámpa tiltó jelzést mutatott.

A villamosvezető a szerelvénnyel csaknem 20 kilométer/óra sebességre gyorsult és az útkereszteződésben nem adott elsőbbséget a neki jobbról érkező helyi járatú autóbusznak. A villamos emiatt fékezés nélkül nekiütközött a busznak.

Az ütközés miatt a villamos kisiklott, és öt métert gurult, az autóbusz pedig áttért a szemközti buszsávba.

Képünk illusztráció

A villamoson és az autóbuszon utazók közül 11-en sérültek meg, közülük négyen – köztük a villamosvezető – nyolc napon túl gyógyuló, míg további hét utas nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az autóbuszon egy 67 éves nő maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett.

És ezeket olvastad már?