Létrehozva: 2021.09.18.

Ismét alaptalanul támadja a baloldal a vadászati világkiállítást

Egy hét múlva nyílik az Egy a természettel – Vadászati és természeti világkiállítás. Az esemény magyarországi megrendezését folyamatosan támadja az ellenzék.

Jövő szombaton nyílik az év legnagyobb nemzetközi természeti kiállítása, amely nemcsak a vadászat iránt érdeklődőknek kínál csaknem egy hónapos programsorozatot, hanem minden természetszeretőnek. Az Egy a természettel – Vadászati és természeti világkiállítás magyarországi megrendezését hosszú ideje módszeresen támadja a baloldal és sajtója.

Kovács Zoltán, a világkiállítás megvalósításáért felelős kormánybiztos a Magyar Nemzetnek kifejtette: a prominens eseményen is az országos járványügyi szabályok az irányadók. Arra is rámutatott, hogy azok a baloldali politikusok is támadják a rendezvényt, akiket közvetlenül érintenek a programok.

A napokban a világkiállítás járványvédelmi intézkedéseiről szóló kormánydöntés miatt került ismét az ellenzék célkeresztjébe a presztízs­értékű nemzetközi rendezvénysorozat. A baloldal azzal vádolta a kormányt, hogy a látogatók egészségét kockáztatják, mivel a programokat és kiállításokat a védettségi igazolvány felmutatása nélkül is lehet látogatni. Az ellenzék azt állítja, hogy indokolatlanul kapott felmentést a járványvédelmi és a veszélyhelyzeti intézkedések betartása alól.

A baloldal tehát teljesen megalapozatlan állításával azt a benyomást keltené, hogy a világkiállítás programjain részt vevők fokozottan ki vannak téve a koronavírus-fertőzés kockázatának. Ez természetesen nem így van.

– Nem jár fokozott egészségügyi kockázattal, hogy a világkiállítás programjait a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők is látogathatják és hogy nem kötelező a maszk viselése sem. Természetesen ezen az eseményen is az országos járványvédelmi intézkedések az irányadók. A kormány ugyanakkor folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi adatokat, és azonnal dönt a szigorúbb intézkedések bevezetéséről, amennyiben erre szükség van.

Az aktuális állás szerint egyelőre nincs szükség szigorúbb szabályokra. Így a világkiállításon sem kötelező maszkot viselni, és a programokon a részvételnek sem feltétele a védettségi igazolvány – hangsúlyozta a Magyar Nemzet megkeresésére Kovács Zoltán.

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, aki egyben a természeti világkiállítás kormánybiztosa is, kiemelte: az operatív törzs és az illetékes hatóságok állandóan figyelemmel kísérik a rendezvényeket és fel vannak készülve arra az esetre is, ha ezek alatt változik a járványhelyzet. – Minden eshetőségre fel kell készülni, mivel a világkiállítás szeptember 25-től október 14-ig tart – jegyezte meg. Kovács Zoltán emlékeztetett, hogy

az ellenzék a 2010-es kormányváltás óta politikai tényezőként kezel, így megtámad minden kormányzati kezdeményezést. A vadászati szakmai rendezvényt ráadásul olyan baloldali politikusok is rendszeresen támadják, akiket közvetlenül érint az esemény.

– Eddig csaknem száz ország jelezte a részvételét. Sajnos a világ több országában az érvényben lévő járványügyi korlátozások megnehezíthetik a nemzetközi utazásokat – fejtette ki az államtitkár. Kovács Zoltán arról is beszélt, hogy

a világkiállítás kiemelten hangsúlyozza az ökológiai szemlélet, az ökológiai tudatosság, valamint a fenntartható vadgazdálkodás, összességé­ben pedig a fenntartható természetgazdálkodás fontosságát.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

life.hu

4 csillagjegy szülöttei, akik hidegek, mint a jégcsap

metropol.hu

Bocsánatot kért Katalin hercegnétől, azonnal törölte bejegyzését Ryan Reynolds felesége

hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Nem tanácsolják az amerikaiaknak a franciaországi utazást

POLITIK

Orbán Viktor: Brüsszel nem tiszteli a szuverenitást

POLITIK

Soros dollármédiája próbálja támogatni Magyar Pétert

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat