INSIDER

Mellékhatásokkal harcol az SMA betegségben szenvedő Zsombi

Még mindig kórházban van a génterápián átesett Zsombi. Megszólalt az édesanyja, Szabina.
címkék:
  • Szerző: ripost

Láza volt és több alkalommal hányt a Zolgensma terápiát követően az SMA betegségben szenvedő Zsombi. A Bethesda Gyermekkórházban március 12-én, tizenegyedik alkalommal valósult meg a génterápia, a Metropol pedig megtudta, hogy a mellékhatásokból adódóan Zsombi még mindig kórházban van.

Mellékhatásokkal harcol az SMA betegségben szenvedő Zsombi

Mellékhatásokkal harcol az SMA betegségben szenvedő Zsombi (Fotó: Facebook)

Mint arról korábban beszámoltak, a másfél éves Zsombornak több, mint hat hónapon át tartó gyűjtés után állt rendelkezésre az a 730 millió forint, ami lehetővé tette, hogy megkapja a világ legdrágább kezelését: a Zolgensma terápiát.

„Most pedig azért küzdünk, hogy visszajöjjön az étvágya” – avatta be a lapot Zsombor édesanyja, Szabina. „Számítottunk ezekre a mellékhatásokra, de persze már sokkal nyugodtabbak lennénk, ha kiengednének minket az albérletbe, amit a kórháztól egy utcára vettünk ki. Bízunk benne, hogy ez egy-két napon belül megtörténik, és onnan számítva még egy hónapig szigorú karanténban leszünk Zsombival, most ugyanis egy ideig még nagyon gyenge lesz az immunrendszere. Mindentől óvni kell, főleg ebben a járványos helyzetben” – mesélte az anyuka, aki egyelőre kettesben lesz kisfiával, a szigorú karantén ugyanis azt jelenti, hogy még az apukával sem találkozhatnak.

Szabina nagyon bízik benne, hogy a kezelésnek köszönhetően kisfia gépek nélkül is boldogul majd. Mint fogalmazott: azt sem bánjuk, ha egy darabig még kerekesszékben lesz, persze hosszabb távon a legfőbb cél az, hogy megtegye az első lépéseket.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?