INSIDER

Záporok, zivatarok zavarhatják meg a napsütést

Meleg, fülledt időre számíthatunk vasárnap.
  • Szerző: ripost

A Kelet-európai-síkság felett magasnyomás alakítja az időjárást, így itt kevés a felhő, és sokat süt a nap. A légörvények mentén erősen felhős az ég, és többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok. Egyedül a Skandináv-félsziget nyugati részét érte el egy hidegfront, amely csak átmeneti felhősödést okoz a térségben. A legmelegebb az Ibériai-félszigeten, illetve a mediterrán térségben van, míg Svédország északi részén mérik a legalacsonyabb hőmérsékletet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Meddig folytatódik ez a(z) ... idő, ami most van? Kisfilmünkből kiderül.

(A pontozott részre beírható kifejezések:...

Közzétette: Országos Meteorológiai Szolgálat2020. augusztus 15., szombat

 

Éjszakára a nappali gomolyfelhők összeesnek, de északon, északnyugaton felhősebb marad az ég, így ott még helyenként zápor, zivatar előfordulhat. Vasárnap az északi megyékben eleinte felhős idő várható, majd ott is, mint másutt, sok fátyol-, és gomolyfelhő zavarja a napsütést. Összességében többfelé alakulhat ki eső, zápor, zivatar.

Jó reggelt! ☕️ 7️⃣

⛅️
Közel sem lesz ma zavartalan a napsütés, különösen igaz ez az északi, északnyugati tájakon, ahol...

Közzétette: Országos Meteorológiai Szolgálat2020. augusztus 15., szombat

 

Zivatarokat továbbra is kísérhet felhőszakadás. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül, de intenzívebb csapadékhullás idején erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

Fotó: Pixabay

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között várható.A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 25 és 30 fok között valószínű.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?