INSIDER

A Xiaomi-val az otthonunk okosabb lesz: irányítsuk a lakásunkat bármikor, bárhonnan!

A mindenki számára elérhető okosotthon-termékek nem csak kényelmesebbé teszik a mindennapjainkat, de hatékony segítséget is nyújtanak a rohanó mindennapokban.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Kilépek otthonról és elindítom a porszívót, bekapcsolom a fűtést a telefonról, mielőtt hazaindulok, hangvezérléssel működnek a lámpák- ezek nem egy sci-fi film jelenetei, és még csak nem is a távoli jövő. Egy okosotthon tudja mindezeket, ugyanis többet jelent annál, hogy van egy okostévé a lakásban. A mindenki számára elérhető okosotthon-termékek nem csak kényelmesebbé teszik a mindennapjainkat, de hatékony segítséget is nyújtanak a rohanó mindennapokban a folyamatok automatizálásával és nem utolsó sorban sokat tesznek a biztonság és az energiahatékonyság terén is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Működés közben is megtekinthetőek már a Xiaomi okosotthon-hálózatok a hazai Bauhaus szakáruházakban. A hétvégén ugyanis Dunakeszin, Szigetszentmiklóson és Maglódon is megnyíltak az okosotthon-megoldásokat bemutató terek, a háztartást kiszolgáló okos eszközöket itt bárki kipróbálhatja és beszerezheti. A szalagot a dunakeszi üzletben Wágner Tibor, a Xiaomi Magyarország country managere és Karcagi Róbert, a Bauhaus ügyvezetője vágta át ünnepélyes keretek között.

„Az okosotthon a mi koncepciókban olyan termékek körét jelenti, amelyeket az otthonunkban használunk és elérhetőek, vezérelhetőek és láthatóak a mobiltelefonunkon levő applikáción keresztül. Nagyon széles ez a termékskála: vannak robotporszívóink, vannak légtisztítóink, vannak párásító berendezéseink és van egy csomó biztonságtechnikai eszköz, okos kamerák, ajtónyitás és ablaknyitást érzékelő berendezések„ – mondta Wágner.

„Az a termékkör sikerének a titka, hogy egyetlen, egyszerű applikáció segítségével az okostelefonon keresztül ezek a termékek vezényelhetőek” – magyarázta a country manager. „Egy érintéssel bekapcsolom a porszívómat, megmondom neki egy érintéssel, hogy hol takarítson – mondta, eközben az applikáción látunk, hogy a porszívó megkezdte a munkát és az is látszott a lakás térképén, hogy épp hol tart. Aztán egy kattintással ránéztünk a légszűrőre és megnéztük, hogy milyen a levegő a lakásában.„

Tibor nem csak ajánlja, saját maga is használja a termékeket, amik lényegesen megkönnyítik az életét. „Ha valaki egyszer belép ebbe a világba és elkezdi használni ezeket a termékeket, akkor megszereti és nem lehet szabadulni” – mondja nevetve.

„Senkinek nem jelent már gondot, hogy okostelefonról bankoljon, hogy nézzen filmeket vagy térképet applikációkon keresztül, így az okosotthon irányítása sem jelenthet senkinek gondot, ugyanis nagyon felhasználóbarát„ – emelte ki.

Egy okosotthonnak sok eleme lehet, de kezdhetünk néhány darabbal, amire leginkább szükségünk van és bármikor bővíthető, ugyanis az otthoni wifi és az alkalmazás a fő elemei egy ilyen rendszernek, ami bármikor változtatható, igényre szabható.

„A legnépszerűbb és a legmókásabb termék az a robotporszívó. A vásárlói visszajelzések alapján nem csak nagyon hasznos, de nagyon érdekes is , amikor az ember lába alatt vagy éppen a távollétében takarít a lakásban és a gyermekek nagyon-nagyon kedvelik. Sok családban nevet is kapott ez a népszerű termék” - mondja Tibor. „Most, hogy jön az allergiaszezon, ami sok embert érint, nagyon népszerűek a légtisztítók-mondja a country manager, közben a hátunk mögött lévő polcról gyorsan fogy a termék, már első nap sokan raktak az akciós termékből a kosarukba. A hepaszűrővel ellátott légtisztítók kiszűrik a polleneket a levegőből, ez allergiásoknak nagyon hasznos lehet.„

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?