INSIDER

Víz alá került a budapesti temető, aggódnak az ott nyugvók hozzátartozói

A kerület több lakója is aggodalmaskodik, mi lesz így szerettei sírjával, és hogyan fognak felkészülni méltón a megemlékezésre. A Budapesti Temetkezési Intézet szerint előfordul az ilyesmi, de már kiszivattyúzták a vizet.
  • Szerző: Ripost

Aki hétvégén szeretett volna megemlékezni szeretteiről a Pestszentlőrinci temetőben, aligha tehette meg: már az utcán hömpölygött a víz, a bejárat megközelíthetetlen volt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

Pedig sokan szerették volna egy héttel halottak napja előtt felkeresni és rendbe tenni hozzátartozóik nyughelyét, virágot vinni, gyertyát gyújtani.

Fotó: Ripost

Emlékezetes: 2015. január végén a kiskunhalasi alsóvárosi katolikus temetőt árasztotta el a víz, emiatt korlátozni kellett a koporsós temetéseket. Erre kell számítani Pestszentlőrincen is? – kérdeztük a Budapesti Temetkezési Intézetet.

Fotó: Ripost

„A hétvégi esőzések miatt a temető előtti közterületen, utcafronton felgyülemlett csapadék okozta az időszakos problémát” – írta az intézmény a -nak.

Fotó: Ripost

„Sajnos a csatornahálózat nem tudta elnyelni ezt a nagy mennyiségű csapadékot. A temető főbejáratánál így felgyülemlett víz a kapu lejtős adottsága miatt beömlött és kisebb fennakadást okozott. Már normalizálódott a helyzet, a hozzátartozók akadálytalanul látogathatják a temetőt” – közölték.

Fotó: Ripost

Az idei hallottak napja más, mint a korábbiak

A koronavírus-járványra való tekintettel több szigorú szabályt is hozott a Budapesti Temetkezési Intézet. Az idei évben a közös megemlékezések elmaradnak, és arra kérik a temetőket látogató időseket, hogy lehetőleg ne a hétvégi csúcsforgalomban látogassák szeretteik sírját. A temetők az egész országban meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat, a gépjárműforgalmat korlátozzák.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?