INSIDER

Visszaállt a régi rend a boltokban – egy dolgot kivéve

Eltörölték a vásárlási idősávokat, bárki bármikor vásárolhat a boltokban, legyen idős vagy fiatal. Tegnap délelőtt az első órában volt még egy kis zűrzavar az üzletekben, aztán délre visszaállt a koronavírus előtti rend: bárki bármikor vásárolhat – de csak maszkban, mert az még kötelező.
  • Szerző: Ripost

Csütörtökön még csak a gyakorlata zajlott annak, hogy 3 hónap után végre eltörölték a 65 év felettieknek járó idősávot. Tegnap délelőtt még volt egy kis zűrzavar: hiába jelent meg ugyanis a Magyar Közlönyben már éjfélkor az időkorlátozás eltörlése, reggel 9-kor még nem minden üzletben tudták, hogy mi az igazság, beengedhetik-e 9 és 12 óra között a 65 évnél fiatalabbakat. Olyan biztonsági őr is akadt, aki azt mondta, hogy bár olvasta a neten, az szerinte „csak pletyka”, és kiküldött a boltból...

Fotó: Ripost

A nagy áruházláncok aztán gyorsan kapcsoltak, a Tesco, a Spar és a Lidl is már délelőtt levette a korlátozásról szóló táblákat üzleteiben. A megkeresésére a Tesco és a Lidl is már tegnap délelőtt azt válaszolta, hogy már nincs érvényben náluk sem az idősáv, életkortól függetlenül lehet vásárolni délelőtt 9 és 12 óra között is, értesítették áruházaikat a jogszabályi változásról.

Fotó: Ripost

Azt viszont hangsúlyozzák: a törvényi előírások szerint az áruházakban továbbra is kötelező a maszk használata. A boltokban kinn maradnak a távolságtartást mutató csíkok, karikák is – tehát az idősávokat eltörölték, de az elővigyázatosság marad: kell a maszk és a távolságtartás.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?