INSIDER

Világsztárokat védett a Katzenbach-gyilkosság gyanúsítottja

Egy biztonsági szolgálat tagjaként vigyázott a világsztárok épségére Sz. Lajos, Curtis testvére.
  • Szerző: Ripost

Elképesztő fordulat: újabb részletek derültek ki a kegyetlenül meggyilkolt egykori MTK-labdarúgó, Katzenbach Imre ügyében. A volt focista feltételezett gyilkosaira, köztük a népszerű rapper, Curtis testvérére, Sz. Lajosra a rendőrség és a TEK szervezett akcióban csapott le. Curtis bátyjáról a Blikk írta meg, hogy egy biztonsági szolgálat tagjaként évekig kísérte világsztárok garmadáját, köztük Terence Hillt, Puyolt és Ronaldinhót is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Curstis testvére

Curtis testvére évekig védte világsztárok, köztük Ronaldinho testi épségét (Fotó: Facebook)

A lap kedden többször is kereste a történtek kapcsán Curtist, ám ő elzárkózott a nyilvánosságtól.

Hatalmas horderejű akcióban csaptak le rá

Curtis testvérét és másik két társát nagyszabású akcióban fogták el, amelyben részt vettek a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Terrorelhárító Központ munkatársai is. Nagy akcióról lehet szó, mivel a Blikk információ szerint Katzenbach Imre feltételezett gyilkosainak elfogásában, bevetési ruhában a TEK főigazgatója, Hajdú János is részt vett.

Curtis testvére

Hiába csörög a telefon, Curtis a történtek után nem veszi fel (Fotó: Ripost)

A Nemzeti Nyomozó Iroda kedden közölte: Sz. Lajost és L. Istvánt a gyilkosság elkövetésével gyanúsítják, harmadik társukat, H. Lászlót pedig felbujtással. A nyomozóhatóság szerint Sz. Lajos és L. István meggyilkolták, majd elásták Katzenbachot. L. Istvánt korábban az éjszakai életben is jól ismerték, kidobóként tevékenykedett. A férfi ellen több eljárás is indult régebben, egyszer például jogszerűtlen eszközökkel próbált távol tartani taxisokat a repülőtértől. Mindhárom személyt a Nemzeti Nyomozó Iroda őrizetbe vette, illetve előterjesztést tett letartóztatásukra a nyomozás felügyeletét ellátó Fővárosi Főügyészségnek.

Brutális kegyetlenséggel ölték meg

Katzenbach Imrét gondosan kidolgozott terv alapján ölhették meg. A nyomozás arra jutott, hogy a volt focista azután vált köddé 2009. szeptember 28-án, hogy H. Attila elcsalta a vadásztelkére, ahol Curtis testvére és L. István a férfit meggyilkolták, majd elásták. A lap szerint a valódi megbízó a negyedik férfi, H. László volt. Katzenbachnak állítólag azért kellett meghalnia, mert tartani lehetett attól, hogy mindent kipakol a milliárdos bűncselekmény-sorozatról, illetve bizonyos pénzeket is kerestek rajta.

Tudta, hogy meg fog halni

Katzenbach Imre korábban egy levelet is írt, amelyből kiderül, tudta, hogy meg fog halni, mert vadásznak rá. A férfi földi maradványait a halála után 11 évvel, Soltvadkerten helyezték végső nyugalomra.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?