INSIDER

Pusztít a vihar Magyarországon, a neheze még csak most jön

Elérte hazánkat is a pusztító ciklon: repülőjáratokat kellett törölni és a Balaton is megbillent.
  • Szerző: Ripost

Már Magyarországon tombol a Ciara ciklon, amely Európa más országaiban már komoly pusztítást végzett az elmúlt napokban. Egyelőre jellemzően a Dunántúlt sújtja, de már most sok munkát ad a tűzoltóknak az orkán erejű szél.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes-szóvivője, Dóka Imre elmondta: mostanáig mintegy 150 riasztást kaptak a viharral összefüggésben. A legtöbb hívást Zala és Somogy megyében kapták. Jellemzően fakidőlések, leszakadt faágak miatt kérik a tűzoltók segítségét – tette hozzá.

Kibillent a Balaton

A helyenként óránkénti 100 kilométeres szél megbillentette a Balaton víztükrét: a legmagasabb, 154 centiméteres vízszintet a vizugy.hu adatai szerint Balatonfűzfőn mérték délben, a legalacsonyabb, 63 centimétereset két órával később Keszthelyen.

Repülőjáratokat töröltek

Több Budapestet érintő repülőjáratot kellett törölni hétfőn az Európa-szerte viharos időjárás miatt. A Budapest Airport Zrt. vállalati kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója azonban hozzátette: a járattörléseket nem a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környezetében tapasztalható időjárás, hanem a célállomás repülőterének időjárása indokolja.

Bezárt az Állatkert

A Fővárosi Állat- és Növénykert a Facebookon tudatta, hogy a rendkívüli időjárási helyzet miatt látogatóik biztonsága érdekében az Állatkertet a hétfői napon (február 10-én) a szokásostól eltérően 15:00 órakor zárták.

„A holnap reggeli nyitás ideje az esetleges károktól függően eltérhet a szokásostól” – írták.

És ezeket olvastad már?