INSIDER

„Vigyázunk a 11 éves fiadra és a családodra” – szívszorító szavakkal búcsúztak a magyar édesapától

A váci Piarista Gimnázium rendszergazdája a koronavírusban vesztette életét.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A váci Piarista Gimnázium és Kollégium igazgatója, Kalász Ákos március elején összefogást hirdetett a közösséghez tartozó betegekért, majd hamarosan érkezett a hír: az iskola rendszergazdája hazatért az Úrhoz, akit szívében viselt egész életében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: pixabay.com

A fájdalmas bejegyzés személyes mondatokkal zárul: „Szabolcs, hiányzol! Szeretettel és példaként gondolunk rád! Vigyázunk hozzánk járó 11 éves fiadra és családodra! És nem hisszük el, hogy nem találkozunk most egy darabig, de hisszük, hogy majd… újra…”

„Betegségének első napjaiban is velünk volt, segíteni szeretett volna betegágyából is – emlékezik az elhunytra Kalász Ákos. – Végül a szemünk előtt fogyott el az ereje. Erőtlenségében kórházi kezelésre szorult. A Szabolcsot ismerő barátok, sok száz jó szándékú ember imakört alkotva fohászkodott a gyógyulásáért. És jó úton járt a gyógyulásban, majd drámai fordulat állt be állapotában”.

Máthé Zsuzsa jogász, történész, publicista szülőként kapcsolódik a váci piarista közösséghez, amelynek tagjaként szembesült azzal, hogy mennyire törékeny az életünk, és a nehézségek idején különösen egymásra vagyunk utalva.

A megrázó esetet követően és számos hasonló hír hallatán fogalmazódott meg benne, hogy az egyszeri segítségnyújtások még rövid távon sem oldják meg a gyászoló családok életét.

„Inkább csak hangosan gondolkodtam, amikor kiírtam a közösségi oldalamra sokunk tapasztalatát: „ennek az agresszív, pusztító vírusnak a következtében sok gyermek lett félárva, vagy veszítette el mindkét szülőjét. Jó volna – e gyerekek számának felmérése után – a Covid-árvák részére valamilyen átfogó segítségnyújtási program kidolgozása, amely túlmutat a jelenlegi árvaellátáson.”

”A bejegyzésre sok ismerős és ismeretlen reagált – eleveníti fel Máthé Zsuzsa. – Az Egyszülős Központ ugyanúgy magáénak érezte az ügyet, mint a jótékonysági koncertet felajánló zenekar vagy a menedzser, aki jelezte, hogy meg tudna szólítani piaci szereplőket a cél érdekében. A lelki segítségnyújtás, a gyászfeldolgozás területéről is érkeztek felajánlások. Megható volt látni a kibontakozó társadalmi összefogást„ – mondta a Magyar Nemzetnek.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?