INSIDER

Videón az ítéletidő, elemi erővel csapott le a vihar

A fővárosi tömegközlekedésben is komoly fennakadásokat okoz a heves zivatar. Országszerte kidőlt fákhoz riasztják a tûzoltókat.
  • Szerző: Ripost

Az országon átvonuló vihar miatt kidőlt fákhoz és leszakadt villanyvezetékekhez riasztják a tűzoltókat az ország több megyéjében. A Baranya megyei Mohács Felső-Dunasor utcájában fa dőlt az úttestre, míg a Kórház utcában egy parkoló kocsira borult egy kettétört fa ága.

Tolna megyében Tamásiba, Gyönkre, Kakasra, Dombóvárra és Zombába is riasztották a tűzoltókat - írja a Katasztrófavédelem. A letört faágak villanyoszlopokra dőltek, és forgalmi akadályt okoztak.

Fejér megyéből is több bejelentés érkezett viharkárok miatt. Dunaújvárosban, Berhidán, Cecén és Polgárdiban is dolgoznak a megye egységei a károk felszámolásán. Somogy, Veszprém és Bács-Kiskun megyét is érintette a viharos erejű szél és a jelentős mennyiségű eső. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

Budapesten faág szakadt a 4-es és a 6-os villamos felsővezetékére a Ferenc körút Mester utcához közeli szakaszán. A helyszínre a főváros hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik megkezdték a műszaki mentést. A munkálatok idejére a villamosforgalom mindkét irányba szünetel.

És ezeket olvastad már?