INSIDER

Vészhelyzet az autópályán, így mentett meg rengeteg életet a sofőr

Újjászületésként élhette meg a Ken-Edi Travel Húsvét az Adrián címû útját 52 utas, akiknek a busza nagypénteken gyulladt ki egy horvát alagútban. A sofőr higgadtan kivezette a buszt a szabadba, így megmentve az utasokat a zárt szakaszban fenyegető életveszélyes füstmérgezéstől.
  • Szerző: Ripost

Döbbenetes tragédia árnyékolhatta volna be a húsvétot, ha nem őrzi meg a lélekjelenlétét egy magyar buszsofőr, akinek a horvát Carnak-alagútban kapott lángra az utasokkal teli járműve nagypénteken.

A turistabusz fáklyaként lángolt, s a vezető tudta: ha megáll az alagútban, ahol szinte garantált a füstmérgezés, azzal rengeteg ember életét kockáztatja. Így kihajtott a szabadba az A6-os autópályán, és ott segített elhagyni az utasoknak a lángoló, füstöt okádó buszt.


Megtapsolták az utasok a buszsofőrt

Csoda, hogy az ijesztő helyzetben senki nem sérült meg és nem is esett pánikba. Az esetről az egyik utas számolt be a Facebookon:

„A sofőr kivitt minket az alagútból pedig a felénél már égett a busz, ha bent maradunk az alagútban, megfulladunk! (…) Kabátom bent égett és pár sz*r, de kit érdekel. Él mindenki.”


A társaságért másik buszt küldtek. A közösségi oldalon megosztott videón ijedtség helyett hála látható az arcokon.

„Amilyen hidegvérrel, ügyesen mentette a menthetőt, az igazán csak hálával köszönhető. Egy nagy, viharos tapsot kérnénk a sofőrnek, és azoknak is, akik segítettek a bőröndök kimentésében” – fogalmazott az idegenvezető.

Kíváncsi vagy, hogy mivel vezették le a stresszt az utasok, illetve miért adott ki riasztást erre a busztípusra az Európai Bizottság? Akkor keresd kedden a% % napilapot az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?