INSIDER

Veszélyben vannak a kislányaink? Újra támadhatott a városligeti molesztáló

Megtámadott egy, a csoportjától lemaradó nyolcéves kislányt egy férfi a Városligetben, befogta a száját és húzta magával. Szerencsére észrevették, de elmenekült. Tegnap körözést adott ki a rendőrség: egy kispesti lakótelepi ház liftjében egy kilencéves kislányra támadtak rá, egy 30 év körüli elkövetőt keresnek. Lehet, hogy ugyanaz a tettes?
  • Szerző: Ripost

Kisiskolás lányokat környékez meg egy szatír Budapesten. Az első támadás a Városligetben történt, akkor levélben figyelmeztette a szülőket az egyik iskola, a második a napokban fordult elő, emiatt a Kispesti Vass Lajos Általános Iskola tett közzé figyelmeztetést a Facebookon.

Az elkövetés módja hasonló: egy harminc év körüli férfi lesett a kislányokra, első esetben a Városligetbe induló gyerekcsoportot követve, a második esetben a kislányt az iskolából hazáig követve, majd elkapta a kiszemelt gyermeket, befogta a száját és húzni kezdte magával.

Mindkét esetben az mentette meg az áldozatot, hogy mégis tudott kiabálni és a környezete felfigyelt rá. Kispesten a liftben szerencséje volt a kislánynak, mert éppen jött lefelé egy lakó. De mi van, ha senki nincs ott?

Mint a %Ripost% kiderítette, Kispesten a Bolyai János Általános Iskola kisdiákját támadták meg. Az intézményvezető, Röhig Éva közölte a %Ripost% kérdésére: „Minden kötelező és hivatalos intézkedést megtettek”. A gyermek védelmére hivatkozva azonban ennél többet nem árult el.

Körözik a támadót

A hatóság az állampolgárok segítségét kéri, a térfigyelő kamera ugyanis felvette azt a 30 év körüli férfit, aki megtámadta a kilencéves kislányt a házuk liftjénél. A tettes 175-180 centiméter magas. A bűncselekmény elkövetéskor narancssárga pólót és szürke nadrágot viselt. Aki látta, jelentse a 107 vagy 112-es számon! 

A %% a városligeti támadás helyszínén érdeklődött. Ha kíváncsi vagy, mit tudtunk meg az általános iskolánál, mit mondtak a járőrök, s milyen intézkedéseket vezettek be a környéken, illetve hogyan vélekedik a kriminálpszichológus, keresd a %% pénteki számát az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?