INSIDER

Leállt a villanyszerelő mindkét veséje, durva, ami eztán történt

Elképesztő küzdelmen van túl egy magyar férfi, aki ötszázadikként esett át élődonoros vesetranszplantáción.
  • Szerző: Ripost

Azonnal megváltozott annak a magyar férfinak az élete, akinek 2016 nyarán mindkét veséje leállt. A villanyszerelőként dolgozó Attila öt éven keresztül járta meg a poklot, minden második napon dialízisen volt, hogy életben maradjon.

Leszázalékolták, miután a munkáját sem végezhette kellő erővel, két kilónál nem is emelhetett meg többet. Azonban nem találtak a számára megfelelő donort – számolt be róla a Blikk.

Fotó: Pixabay

Attila sógornője késlekedés nélkül felajánlotta a veséjét, de sajnos betegsége miatt alkalmatlan volt donornak. Ezután párja ajánlotta fel egyik veséjét a férfinak. Ám ekkor a koronavírus állt a férfi gyógyulásának útjába.

„A járvány harmadik hulláma épp tombolt, amikor egy márciusi napon a műtétre sor került. Nem volt egyszerű eljutni az operációig, Adrienn elkapta a vírust, aztán még a kezét is eltörte. Végül begipszelt karral feküdt kés alá. Hálával tartozom neki azért, hogy miattam ennyi mindenen keresztülment. Aggódtam érte, de szerencsére már minden rendben van. Mindketten jól vagyunk” – mesélte megkönnyebbülten a lapnak Attila, aki szerelme bal veséjét kapta meg. A férfi most tíznaponta jár kontrollvizsgálatokra.

A 47 éves férfi ötszázadikként esett át élődonoros veseátültetésen a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikáján.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?