INSIDER

„Nektek is el kellett volna égnetek” – megfenyegették a veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit

Csaknem öt évvel a 18 áldozatot követelő tragédia után, kedden akár jogerős ítélet is születhet a veronai buszbaleset ügyében.
  • Szerző: Ripost

Kedden a velencei bíróságon kezdődik meg a velencei buszbalesetben érintett sofőr, V. János elleni per másodfokú tárgyalása. A hozzátartozók ismét ellátogattak a helyszínre, de ezúttal sietniük kell vissza, szerdán ugyanis Budapesten egy másik büntetőeljárás kezdődik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: AFP

„Tavaly nyáron született meg az elsőfokú ítélet, ami után a sofőr ügyvédei felmentésért fellebbeztek. Eddig önszántából egyszer sem nézett bele a szemünkbe, így nem is számítunk arra, hogy személyesen megjelenik. Sajnos, megteheti, hogy távol marad. Fontosnak tartjuk, hogy jogerős ítélet születhessen, és legyen végre egy, az igazságszolgáltatás által is kimondott felelőse ennek a szörnyűségnek” – magyarázta a Blikknek Szendrei Endre, aki az unokahúgát veszítette el a tragikus balesetben. A férfi a keddi tárgyalás után azonnal indul haza, szerdán ugyanis már a Pesti Központi Kerületi Bíróságon szeretne ott lenni, hogy belenézhessen annak a férfinak a szemébe, aki a katasztrófa után mocskolódó, kegyeletsértő és rasszista üzeneteket küldött egy álprofillal a veronai buszbaleset áldozatai hozzátartozóinak és ismerőseinek a Facebookon. A közösség tagja elleni erőszakkal és zaklatással vádolt férfi, M. F. még kiirtással is fenyegetőzött.

„A tragédia utáni évben több más gyászoló hozzátartozóhoz hasonlóan én is kaptam mocskolódó üzeneteket. Többen feljelentést is tettek, ám azt hittük, ezekből végül nem lesz semmi. Néhány hónapja mi magunk lepődtünk meg a legjobban, amikor kaptunk egy levelet, hogy egy személyt sikerült beazonosítani és felelősségre vonni. Csak az iratbetekintés során derült ki számunkra, hogy ugyanabba az iskolába, a Szinyei Merse Pál Gimnáziumba járt korábban, ahova a gyerekek is. Állítólag az iskolával szembeni személyes sérelmei motiválták, de azt egyelőre nem tudjuk, pontosan mi ”– tette hozzá a férfi.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legfinomabb diós és mákos bejgli
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?