INSIDER

Vérlázító, amit Ferikével tett a pusztaszemesi bűnbanda, ezt ígérték neki

A 25 éves férfi mentálisan egy gyerek szintjén áll, ezért nem volt nehéz becsapni a szerelem ígéretével.
  • Szerző: Ripost

Egy banda elrabolta Ferikét, majd arra kényszerítette, hogy lopja el a garázsban elrejtett 25 millió forintunkat – állítja az 53 éves pusztaszemesi Molnár Ferenc. A férfi úgy vélte, a bankok csak ellopnák a pénzét, ezért a 25 millió forintját a garázsában, befőttesüvegekbe rejtve elásta. De azt álmában sem gondolta, hogy pont a saját fia lopja meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Police.hu

„Hibaelhárítóként dolgozom a vízműveknél, otthon pedig teheneket tartunk. Gondozásukba a fiam, Ferike is besegít” – mesélte a Blikknek Molnár Ferenc.

„Bár a gyerekem nagykorú, mentálisan egy gyerek szintjén áll, ezért én vagyok a gyámja. A baj akkor kezdődött, amikor a fiam a faluban élő három ismerősének kikotyogta, hogy 25 millió forintot őrzünk a garázsban elásva. Hirtelen ők lettek Ferike legjobb barátai. Bemutattak neki egy lányt, akiről azt állították, hétmilliós lakáshitele van, és ha a fiam kifizeti a hitelét, övé lesz a lány. Ferike azonnal beleszeretett a lányba. Kiásta és átadta a pénzt, majd a lánnyal együtt kocsiba tuszkolták. Székesfehérváron, majd Kaposváron egy lakásban őrizték őt” – emlékezett vissza az apa.

Molnár Ferenc hiába jelentette január elején a gyerek eltűnését a siófoki rendőrségen, elküldték, mondván, nem tehetnek semmit, a 25 éves Ferike nagykorú. Közben az emberrablók fél órára hazavitték Ferikét a garázsban elásott pénz másik feléért. A fiú odaadta elrablóinak a maradék 18 milliót, majd visszaültették a kocsiba, aztán Kaposvárig meg sem álltak vele. Molnár Ferenc csak ezután vette észre, hogy eltűnt az összes pénze, és immár a fia ellen tett feljelentést.

A rendőrség végül március 10-én az elrablóival együtt Kaposváron megtalálta a fiút. „Az emberrablók a pénzemet elverték, hamis útlevelet és amerikai vízumot szereztek Ferikének, illetve egy repülőjegyet Los Angelesbe, ami csak oda szólt. Szerencsénk volt, mert ha a fiam Amerikába repül, ott pénz és kapcsolatok nélkül a biztos halál várt volna rá” – vélekedett a fiú édesapja.

A sors fintora, hogy Ferikét a bíróság az apja feljelentése nyomán folytatólagosan elkövetett lopásért első fokon 1 év börtönbüntetésre ítélte, amit két évre felfüggesztettek. Miután az apa Ferike gyámjaként fellebbezett, a Kaposvári Törvényszék hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet és új eljárás lefolytatását rendelte el.

„Akaratom ellenére tartottak fogva az elrablóim, közben fenyegetéssel, zsarolással rávettek, hogy elvigyem nekik a maradék 18 millió forintunkat is. Remélem, nem kell börtönbe vonulnom” – magyarázta a Blikknek Ferike.

Azok, akik Ferikét elrabolták, nem jogerősen többéves börtönbüntetést kaptak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?