INSIDER

Nem helyezheti családja végső nyugalomra a Németországban meggyilkolt magyar bejárónőt

A 48 éves Diána holttestét egyelőre még nem szállíthatja haza családja, a rendőrség a gyilkos utáni hajtóvadászat mellett DNS-vizgálatot végez a Németországban meggyilkolt magyar bejárónő ügyében.
  • Szerző: Ripost

A 48 éves, ózdi B. Diána holttestét december 14-én találta meg a német rendőrség Kaiserslautern belvárosának egyik csendes mellékutcájában. Bár a Németországban meggyilkolt magyar bejárónő eltűnését már december 10-én bejelentette édesanyja az Ózdi Rendőrkapitányságon, a holttest azonosítása csak idén január 13-án történt meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mivel Diánánál sem telefon, sem iratok nem voltak, a német hatóság utolsó ruházatát és az alkarján lévő tetoválást mutogatta a német lapokban, hátha felismeri valaki. Édesanyja végül egy fénykép alapján azonosította nőt.

A Németországban meggyilkolt magyar bejárónő véres kabátja

Dianát családja a véres kabátja alapján azonosította. Fotó: Német rendőrség

Egyelőre nem találják gyilkosát

Bár a német rendőrség még karácsony előtt őrizetbe vett egy 31 éves szír menedékkérőt, végül elengedték, mert nem találtak rá bizonyítékot, hogy közvetlenül részt vett volna Diana meggyilkolásában. A Bors úgy tudja, a rendőrség a helyi amerikai közösség tagjai között is keresi az elkövetőt, a nő a lap információi szerint egy amerikai családnál dolgozhatott halála előtt bejárónőként.

Nem hozhatják még haza a testet

Diana családjának arra még várnia kell, hogy végső nyugalomra helyezhessék szerettüket. A német rendőrség a napokban vett DNS- mintát a nő édesanyjától, vélhetően, hogy azt összehasonlíthassák lányáéval.

A Németországban meggyilkolt magyar bejárónő tetoválása

Diana tetoválása segíthette édesanyját az azonosításban. Fotó: Német rendőrség

Az, hogy a DNS-vizsgálat még nem készült el, reménykedésre is okot adhatna, de a Diana szinte teljes karját eltakaró, virágot mintázó tetoválás miatt nem lehet szó tévedésről.

Hajtóvadászat van a gyilkos után

A német rendőrség hatalmas erőkkel keresi a nő gyilkosát. A holttest megtalálásának helyszínén 140 nyomot rögzítettek, ezek segítik őket az elkövető megtalálásában. Az már szinte biztos, hogy Dianát nem ott ölhették meg, ahol holttestét megtalálták, a rendőrség ugyanis szemtanúkat is keres, akik esetleg látták a test szállítását.

A magyar rendőrség oldalán a Németországban meggyilkolt magyar bejárónő még eltűnt személyként szerepel, elképzelhető, hogy ahhoz, hogy levegyék a körözési listáról, elengedhetetlen a folyamatban lévő DNS-vizsgálat eredménye.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?