INSIDER

Végre megszavazták: megvédik a játszótereket

Ahogy arról már lapunk is beszámolt, Józsefváros rendelettel próbálja megvédeni a kicsik játszótereit a vandál tinédzserektől. Megszavazta ugyanis a képviselő testület a több pontból álló, közrend és közbiztonság fokozása céljából megalkotott rendeletcsomagot.
  • Szerző: N.E.

Ez a csomag tartalmazza azt a játszóterek használatára vonatkozó szabályozást is, amely szerint az önkormányzat szankcióval él majd, ha a játszóterek és a játszóeszközök használata nem rendeltetésszerűen zajlik. Ezért a szabályokat be nem tartó 14 év fölöttieket kétszázezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal, vagy ötvenezer forintig terjedő helyszíni bírsággal sújthatják. De ahogy Kocsis Máté, a VIII. kerület polgármestere sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, nem a bírságolás a cél, hanem a kerület nyugalmának biztosítása. Elmondta, hogy csak többszöri figyelmeztetés után szabhatnak ki csekély mértékű pénzbüntetést, ugyanis a fokozatosság elvét betartják.

A rendeletcsomag pontjai a 11 ezer ember részvételével lefolytatott lakossági konzultáción és más szervezetekkel létrejött egyetértésen alapulnak.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?