INSIDER

Vasárnap lehet utoljára regisztrálni a pápalátogatásra

Érdemes sietni, ugyanis március 31-e után már nem lehet regisztrálni a pápa csíksomlyói látogatására. Mint arról a Ripost már többször is beszámolt, a pápa június 1-jén látogat el Erdélybe. A regisztráció ingyenes és nagyon egyszerû.
  • Szerző: Ripost

A pontifex.ro oldalon a mezőkbe olyan adatokat kell majd beírni, mint a csoport neve, egyházmegyéje, országa, a csoport vezetőjének neve, e-mail-címe, postacíme, telefonszáma. Illetve még azt is rögzíteni kell, hogy milyen járművel érkezik a csoport, és milyen irányból érkeznek, hogy fel tudjanak a szervezők készülni.

Mint azt a %% már megírta, a regisztrációnál előnyben részesülnek a csoportok.

A regisztrálók e-mailben kapnak visszajelzést. A regisztráció lezárása után szektorokba osztják a regisztráltakat. Ezután bocsájtják ki a vonalkódos belépőket.

A belépők egyediek lesznek és egy belépővel csak egyszer lehet bejutni. Fontos tudnivaló: helyszíni regisztráció nem lesz. Ha valaki regisztráció nélkül érkezik, akkor is részt vehet az eseményen, de akkor csak a környező kisebb utcákból hallgathatja meg a szentmisét, a szektorokba nem léphet be. A pápai misét maximum messziről, kivetítőn követheti.

A pápalátogatás napján érdemes korán érkezni, mert a zarándokok biztonsági ellenőrzésen esnek át a beléptető kapuknál.

Ezért a kora-hajnali órákban elkezdődnek már a beléptetések, hogy időben befejeződjön az adminisztráció.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?