INSIDER

Várpalotai hintabaleset: megrázó dolgot mondott Krisztofer édesanyja

A hintabaleset ügyében csütörtökön emeltek vádat két férfi ellen, de a szerencsétlenségben súlyosan megsérült Krisztofer már sosem lesz a régi.
  • Szerző: Ripost

A várpalotai hintabaleset áldozatának édesanyja, Dia állítja: bár súlyos agykárosodást szenvedett fiát, a 20 éves Krisztofert visszahozták a klinikai halálból, és csodával határos módon talpra állt, családja élete azonban tönkrement.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Erről pedig az két férfi tehet, akik az ügyészség mostani vádemelése után bíróságon felelnek maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt.

A Veszprémi Járási Ügyészség az üzemeltető és megfelelőségi tanúsítvány kiállítója ellen azért emelt vádat, mert a nyomozás szerint a hinta karjait forgató szerkezet fékrendszere nem volt megfelelő, de ennek ellenére működési engedélyt kapott – áll az ügyészség közleményében.

A 2017. szeptember 2-án este bekövetkezett szerencsétlenségben a család több tagja is komolyan megsérülhetett, akár meg is halhatott volna.

A berendezés egyik karja indítás után másfél perccel, hatalmas reccsenéssel letört, Krisztofer 15 méterrel távolabb zuhant a földre, életveszélyes koponyasérülést szenvedett.

„Tönkrement a családunk, mégis hálás vagyok a sorsnak. Krisztofer életéről az orvosok lemondtak, egy évig volt kórházban, vegetáló, magatehetetlen gyermekként került haza, ma már jár, szavakat mond, de sohasem lesz olyan, mint volt” – mondta a Blikknek Diána az édesanya.