INSIDER

Várpalotai hintabaleset: jó hírek jöttek Krisztofer állapotáról

A fiatal fiúnak eleinte a túlélésre is csak 2 százalék esélye volt, most azonban már napról napra jobban van.
  • Szerző: Ripost

A 17 éves Krisztofer imádott focizni, asztalosnak készült, a barátai és szerető családja körében egy ígéretes felnőttkor várt rá. A két éve szeptemberben szétesett kalapácshintával azonban egy csapásra az álmai is szertefoszlottak. A súlyosan sérült fiúnak eleinte csupán két százalék esélyt adtak az életre az orvosok, de a kis túlélő rájuk cáfolt: a kórházakban töltött hosszú hónapok után tavaly december óta otthon lábadozik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Akkor még a tolószékkel együtt kellett felvinni a negyedikre, ma pedig már segítség nélkül simán gyalogol. Sőt ha úgy tartja kedve, még futásnak is ered és fekvőtámaszozik” – újságolta a Borsnak Krisztofer édesanyja.

„A memóriája egyre jobb, az emlékei is szépen lassan visszajönnek. Írásban már tökéletesen kommunikál, de a beszéde is rengeteget fejlődött. A szavak mellett már rövidebb mondatokkal is megbirkózik. A közeljövőben a légzését segítő csövet is kiszedik a nyakából, így még könnyebb dolga lesz majd” – örvendezett Dia.

A szerencsétlenül járt Krisztofer életét az Örökké Nem Eshet Alapítvány nagyban segíti, akik jelenleg egy költséges rehabilitációs kezelésre gyűjtenek a srácnak. Rajtuk keresztül bárki támogathatja a gyógyulását.

És ezeket olvastad már?