INSIDER

Szégyenletes, amit a New York Times a budapesti pápalátogatás kapcsán írt

Tájékozottság zéró, az érettségin át sem engedték volna a szerzőt, aki Budapestet Bukaresttel keverte össze a pápalátogatás kapcsán.
  • Szerző: ripost

Miközben egész Magyarország óriási örömként és megtiszteltetésként éli meg, hogy mi rendezhettük az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, aminek vasárnapi zárómiséjét a katolikus egyház feje, Ferenc pápa tartotta a budapesti Hősök terén, a The New York Times zsurnalisztája felháborító írást közölt a pápalátogatásról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A pápa Budapesten volt és nem Bukarestben...
Fotó: Ripost

A cikknek alig nevezhető – azóta törölt – iromány téves információk garmadát tartalmazta: már a bevezetőben arról írtak, hogy a Szentatya Romániába látogatott, hogy a Bukarestben megrendezett Eucharisztikus Kongresszuson mondott misét.

Még egy fotót is közöltek Budapestről, konzekvensen Bukarest belvárosaként megnevezve a helyszínt.

Talán ennél bántóbb tévedést nem is okozhatott volna a The New York Times munkatársa, aki az alapvető földrajzi tudással sem rendelkezik, de még a cikk kedvéért sem nézett utána a Kongresszus pontos helyszínének.

A cikken Varga Judit igazságügyi miniszter is felháborodott.

„Budapest még mindig nem Bucharest! Ha bárkinek a jövőben kedve támadna hiteles hírforrásként hivatkozni a New York Times-ra, akkor jusson eszünkbe, hogy ennek az újságnak a 17 millió (!) követővel rendelkező Facebook-oldala szerint Ferenc pápa a tegnapi napot Romániában töltötte. És ez nem vicc…” – fogalmazott a miniszter asszony a Facebook-oldalán.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?