INSIDER

Már a halálzónában jár Varga Csaba a Mount Everesten, GPS koordinátán lehet követni a haladását

Az erdélyi hegymászó nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy első magyarként, pótlólagos oxigén nélkül megmássza a 8849 méter magas csúcsot!
  • Szerző: Ripost

Varga Csaba a Mount Everest meghódítására készül, már a halálzónában jár. A „Tisztán Magyar Everest Expedíció„ azért különleges, mert pótlólagos oxigén és teljesítményfokozók nélkül mássza meg a csúcsot. Ő lehet az első magyar, akinek sikerül ezt teljesíteni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

varga csaba

„A magyar zászlót szeretném kifeszíteni a csúcson, erdélyi magyarként képviselve a Kárpát-medencei magyarságot. Az a célom, hogy első magyarként pótlólagos oxigén nélkül másszam meg az Everestet és ezzel Magyarország legyen a 40. nemzet a világon, amelynek ez sikerült” – mondta indulás előtt.

Több napig tartó erős havazás után Csabi április 24-én egyedül, mászótárs nélkül indult el az első akklimatizációs körre. Hat és félezer méter magasan alakította ki második táborhelyét, ahol eltöltött három akklimatizációs éjszakát, majd egészen 7000 méteres magasságig jutott.

varga csaba

„Jól éreztem magam, maradt erőtartalékom, hogy a kettes tábor fölé is tudjak még menni, de a hőingadozás ezen a szakaszon nagyon megviseli az embert. Egyszer szó szerint forróság van, amit aztán egyik percről a másikra vált fel a 6000 méter fölött „elvárható” kemény téli hideg.” – számolt be a Hallgatás völgyében tapasztaltakról a csapatának küldött üzenetben.

„TISZTÁN” EVEREST |❗FRISS HÍR❗
Nem semmi, Csabi már az első akklimatizációs körben 7000 méterig jutott ????

Kedves...

Közzétette: Kalifa2021. április 28., szerda

 

Mivel érzett még magában erőtartalékot, eljutott a 7000 méteres magasságig.

varga csaba

A tervek szerint néhány nap regenerálódás után egy újabb akklimatizációs kör következik, ez után következhet a csúcstámadás.

Varga Csaba 2013 óta vesz részt magashegyi expedíciókon, ez idő alatt a világ tizennégy, nyolcezer méternél magasabb hegye közül négyet mászott meg oxigénpalack használata nélkül.

 

A Google Earth segítségével bárki meg tudja nézni, hogy hol tart Csaba, milyen magasságban akklimatizálódik, melyik táborban.

Az adat a következő:
Lat N 27 deg 58.78610' Lon E 086 deg 54.18140'
Ezt így tudjátok beírni a Google Earth keresőjébe (használhatjátok a Google Maps-et is, de ott nincs lehetőségetek 3D barangolásra):
27 58.78610, 086 54.18140

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?